Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Ποια ψάρια μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της πάθησης (εικόνες)
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση μίας τουλάχιστον μερίδας λιπαρών ψαριών μία φορά την εβδομάδα, μειώνει τον κίνδυνο ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
Τα ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα τρία λιπαρά οξέα, τα οποία θωρακίζουν την καρδιά. Επίσης, βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και δρουν ενάντια στην αρθρίτιδα.
Έρευνα σε 32.000 γυναίκες στη Σουηδία που διήρκεσε περίπου 10 χρόνια, έδειξε ότι οι γυναίκες οι οποίες κατανάλωναν συστηματικά ψάρι (τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα) παρουσίασαν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας σχεδόν κατά 1/3.
Όσες πάλι είχαν εντάξει στη διατροφή τους τουλάχιστον μία μερίδα λιπαρού ψαριού ή τέσσερις μερίδες οποιουδήποτε άλλου ψαριού, μείωσαν τον κίνδυνο στο μισό.
Τα ψάρια αυτά είναι τα εξής: