Ανεβασμένο ουρικό οξύ: Πόσο & γιατί αυξάνει τον κίνδυνο θρόμβωσης Όσο νωρίτερα εκδηλώνεται η ουρική αρθρίτιδα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος ανάπτυξης σοβαρού θρόμβου, σύμφωνα με μελέτη.
Λοιμώδης μονοπυρήνωση: Για ποια χρόνια πάθηση αυξάνει τον κίνδυνο Η λοιμώδης μονοπυρήνωση είναι ασθένεια που στις περισσότερες περιπτώσεις οφείλεται σε έναν ιό (Ιός Epstein-Barr) που μοιάζει με αυτόν του…
Μεταβολικό σύνδρομο: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο θρόμβωσης Το μεταβολικό σύνδρομο αντιπροσωπεύει ένα σύνολο μεταβολικών διαταραχών που σχετίζονται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο (πχ. έμφραγμα), καθώς και με αυξημένο…
Μολυσματική τέρμινθος: Τι είναι και πώς θεραπεύεται Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία συχνή ιογενής πάθηση που προσβάλλει το δέρμα. Επηρεάζει άτομα κάθε ηλικίας, κυρίως όμως προσβάλλει τα…
Αρθρίτιδα: Τροφές που ανακουφίζουν από τον πόνο και το πρήξιμο στις αρθρώσεις Η αρθρίτιδα είναι ένας γενικός όρος που περιγράφει τη φλεγμονή στις αρθρώσεις.
Αποχή από το κρέας: Από ποιες τροφές θα πάρετε πρωτεΐνες Οι πρωτεΐνες στη διατροφή είναι απαραίτητες για την εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα.
Βραδινό τσιμπολόγημα: 5 σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία Όλοι υποκύπτουμε κάποιες φορές στο βραδινό τσιμπολόγημα, η κατανάλωση φαγητού όμως και ειδικά ανθυγιεινών σνακ αργά το βράδυ, είναι αρνητική…
Κορεσμένα λιπαρά: Τι προκαλεί μόλις ένα γεύμα στον εγκέφαλο Τα κορεσμένα λιπαρά ανήκουν στα λεγόμενα «κακά» λιπαρά και βρίσκονται σε σχετικά μεγάλες ποσότητες σε πολλά κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα,…
Τα 7 λάθη που βλάπτουν το στομάχι σας Το στομάχι είναι πολύ ευαίσθητο όργανο και είναι πιθανό να έχετε συχνές ενοχλήσεις, ειδικά αν έχετε γενετική προδιάθεση ή κληρονομικότητα.
Οι 6 αντικαρκινικές τροφές που πρέπει να υπάρχουν στην κουζίνα σας Τα ποσοστά του καρκίνου συνεχίζουν να καταγράφουν ανοδικές τάσεις, με την υιοθέτηση της κατάλληλης διατροφής όμως, μπορείτε να ενισχύσετε σημαντικά…
Πέτρες στα νεφρά: 7 σημεία-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζετε Η νεφρολιθίαση είναι μια πάθηση του ουροποιητικού συστήματος, που προκαλείται από την συγκέντρωση κρυστάλλων στα νεφρά και στον ουρητήρα.
Αντιγριπικό εμβόλιο: Πότε πρέπει να γίνεται για να είναι πιο αποτελεσματικό Η μέγιστη αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της γρίπης παρατηρείται σύντομα μετά τον εμβολιασμό και ακολουθείται κατά μέσο όρο από μια…
Διαβήτης και άμυλο: Μπορούν οι διαβητικοί να τρώνε πατάτες; Στους πάσχοντες από διαβήτη συστήνεται να αποφεύγουν την κατανάλωση τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, επειδή δυσκολεύουν τον έλεγχο των επιπέδων…
Τα φρούτα και τα λαχανικά που αδυνατίζουν και παχαίνουν Μια ισορροπημένη διατροφή προϋποθέτει συχνή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Ποια είναι όμως τα κατάλληλα φρούτα και λαχανικά για δίαιτα και…
Οι πολλές πρωτεΐνες βλάπτουν τα νεφρά: Μύθος ή αλήθεια; Το 1983 οι ερευνητές ανακάλυψαν για πρώτη φορά ότι η υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών αυξάνει το ρυθμό σπειραματικής διήθησης, γνωστός ως…
Έμφραγμα & εγκεφαλικό: Τα λαχανικά που απομακρύνουν τον κίνδυνο Η αγγειακή νόσος είναι μια πάθηση που επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία και μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος που…
Γρίπη: Πόσο μειώνει το κίνδυνο επιπλοκών στους ασθενείς με καρδιαγγειακά ο εμβολιασμός Η ιογενής γρίπη (seasonal influenza) είναι μια οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης Α και…
Σταφυλόκοκκος: Ποιοι είναι οι συχνότεροι τρόποι μετάδοσης Ο σταφυλόκοκκος είναι βακτήριο που υπάρχει στη φυσιολογική χλωρίδα του δέρματος, αλλά που υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να υπεραναπτυχθεί και…
Δυσπεψία: 5 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε Η δυσπεψία εκδηλώνεται με μια σειρά συμπτωμάτων, όπως το ανακάτεμα στο στομάχι, πόνος ή δυσφορία στην κοιλιά και πρόωρο αίσθημα…