ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιες είναι οι τροφές που «μπλοκάρουν» τον εγκέφαλο;

Υπάρχουν τροφές πουκαίνε το λίπος, ενώ άλλες βοηθούν στην πρόληψη ασθενειών και μας δίνουνεπιπλέον ενέργεια. Κάποιες όμως έχουν αποδειχθεί πως έχουν καταστροφικήεπίδραση στην λειτουργία του εγκεφάλου.
Ποιες είναι οι τροφές που «μπλοκάρουν» τον εγκέφαλο;

Υπάρχουν τροφές πουκαίνε το λίπος, ενώ άλλες βοηθούν στην πρόληψη ασθενειών και μας δίνουνεπιπλέον ενέργεια. Κάποιες όμως έχουν αποδειχθεί πως έχουν καταστροφικήεπίδραση στην λειτουργία του εγκεφάλου.








Μάθετε ποιεςείναι οι τροφές που μειώνουν την απόδοσή μας και μας εμποδίζουν νασυγκεντρωθούμε.







1. Γλυκά



Μακροπρόθεσμα, ηκατανάλωση ζάχαρης οδηγεί σε νευρολογικές διαταραχές και επηρεάζει αρνητικά τημνήμη. Παράλληλα, μειώνει την ικανότητα αφομοίωσης πληροφοριών.







2. Αλκοόλ



Η συστηματικήκατανάλωση αλκοόλ προκαλεί σύγχυση, με αποτέλεσμα να μην είμαστε σε θέση νασκεφτούμε καθαρά και να απομνημονεύσουμε πληροφορίες. Οι επιπτώσεις του αλκοόλείναι ευτυχώς αναστρέψιμες όταν διακόπτουμε την κατανάλωση.







3. Πρόχειροφαγητό



Πρόσφατη μελέτηπου πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ έδειξε ότι το πρόχειροφαγητό διαταράσσει την ισορροπία των χημικών ουσιών του εγκεφάλου. Οδηγεί στηνεκδήλωση συμπτωμάτων στρες και κατάθλιψης, ενώ περιορίζει σημαντικά τη νοητικήλειτουργία, τη δυνατότητα μάθησης, την εγρήγορση και τη μνήμη.







4. Αλάτι

Έρευνες υποδεικνύουν ότι οι μεγάλες ποσότητεςνατρίου που λαμβάνουμε από το αλάτι επηρεάζουν τη νοητική λειτουργία και μας εμποδίζουννα σκεφτούμε καθαρά.