Τα πολυακόρεστα λιπαρά μειώνουν το λίπος στο σώμα
Από τη συσσώρευση λίπους στο σώμα και κυρίως γύρω από τηνπεριοχή της κοιλιάς φαίνεται πως προστατεύουν οι τροφές που περιέχουν πολυακόρεσταλιπαρά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που πραγματοποίησαν επιστήμονες από τοΠανεπιστήμιο της Ουψάλα.
Συγκεκριμένα, όπως διαπίστωσαν, τροφές όπως το ελαιόλαδο, ταλιπαρά ψάρια και οι ξηροί καρποί μειώνουν τον σχηματισμό λίπους κοντά σταζωτικά όργανα του σώματος και προστατεύουν από τα προβλήματα υγείας πουπροκαλούνται εξαιτίας του.
Παράλληλα, οι ίδιες τροφές φαίνεται να ενισχύουν τονσχηματισμό μυϊκής μάζας, σε αντίθεση με την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας τροφώνπου περιέχουν κορεσμένα λιπαρά.
Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που καταδεικνύει ότι ταλιπαρά όχι μόνο επηρεάζουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και αυξάνουν τον κίνδυνοκαρδιολογικών προβλημάτων, αλλά και καθορίζουν σε ποιο σημείο του σώματος θασυσσωρευτεί το λίπος.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές, όσοι καταναλώνουν πολλές τροφέςπου περιέχουν κορεσμένα λιπαρά παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους καιειδικότερα κοντά στο συκώτι και την περιοχή της κοιλιάς, ενώ την ίδια ώρα έχουντρεις φορές λιγότερη μυϊκή μάζα.