ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μία μακαρονάδα και μία σαλάτα μας προστατεύουν από το εγκεφαλικό!

Πιστεύατε ποτέ ότι μία μερίδα μακαρόνια ολικής αλέσεως καιμία ανάμικτη σαλάτα θα μπορούσαν να σας προστατέψουν από τον κίνδυνοεγκεφαλικού;

Μία μακαρονάδα και μία σαλάτα μας προστατεύουν από το εγκεφαλικό!

Πιστεύατε ποτέ ότι μία μερίδα μακαρόνια ολικής αλέσεως καιμία ανάμικτη σαλάτα θα μπορούσαν να σας προστατέψουν από τον κίνδυνοεγκεφαλικού;

Επιστήμονες από τη Σχολή Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφήςτου Πανεπιστημίου του Ληντς, διπίστωσαν πως όσοι τρώνε συστηματικά πολλές φυτικές ίνεςδιατρέχουν μειωμένες πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου, με τον κίνδυνο ναμειώνεται κατά σχεδόν 7% με κάθε πλούσιο σε ίνες γεύμα.

Όπως δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Stroke» την οποία εκδίδειη Αμερικανική Εταιρεία Καρδιάς (ΑΗΑ), ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται κατά 7%,ανά 7 γραμμάρια φυτικών ινών, ενώ μία μερίδα ζυμαρικών ολικής αλέσεως με μίαμικρή σαλάτα παρέχουν σχεδόν αυτή την ποσότητα.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τρώνε τις δύο σαλάτες και τατρία μικρά φρούτα που καθημερινά πρέπει να καταναλώνονται για καλή υγεία, καιέτσι η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών μπορεί να τους βοηθήσει σημαντικά», δήλωσεη επικεφαλής ερευνήτρια δρ Ντάιαν Θρίπλτον

Προγενέστερες μελέτες είχαν δείξει ότι οι φυτικές ίνεςπροστατεύουν από το εγκεφαλικό, περιορίζοντας τους παράγοντες κινδύνου για τηνεμφάνισή του, όπως την υπέρταση και τα υψηλά επίπεδα «κακής» (LDL)χοληστερόλης.