ΟΜΟΡΦΙΑ

Εννέα τροφές που προκαλούν κορεσμό και βοηθούν στην απώλεια βάρους

Σινάνη Αικατερίνη

Είναι γνωστό ότι δύο από τους σημαντικότερους παράγοντες για την απώλεια βάρους είναι η διατροφή και η άσκηση.

Εννέα τροφές που προκαλούν κορεσμό και βοηθούν στην απώλεια βάρους

Σε γενικές γραμμές, τρώγοντας κανείς λιγότερο και κάνοντας περισσότερη άσκηση, μπορεί να φτάσει πιο κοντά στο επιθυμητό βάρος.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι μειώνοντας την πρόσληψη φαγητού γενικώς, θα αδυνατίσουν.

Συγκεκριμένες τροφές ωστόσο, μπορούν πραγματικά να σάς βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Ο διατροφολόγος και προσωπικός γυμναστής Luke Hanna αποκαλύπτει εννέα τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην καύση του λίπους - συμπεριλαμβανομένης μιας που μπορεί να σας εκπλήξει.

Δεν είναι οι ίδιες οι τροφές που οδηγούν σε άμεση απώλεια βάρους, αλλά το αίσθημα κορεσμού που προκαλούν για περισσότερη ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τρώτε τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.

Μιλώντας στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, ο ειδικός εξηγεί: «Πρόκειται για τροφές που προκαλούν κορεσμό, πράγμα που σημαίνει ότι σάς βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Οι τροφές αυτές είναι:

  • Λευκά ψάρια
  • Κοτόπουλο
  • Βρόμη
  • Ελληνικό γιαούρτι
  • Φρούτα
  • Ποπ-κορν
  • Ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • Λαχανικά με πολλές φυτικές ίνες, όπως μπρόκολο, καρότα και κουνουπίδι

Συνέστησε επίσης την κατανάλωση πατάτας, μιας τροφής που οι περισσότεροι αποφεύγουν όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Ο Luke τονίζει ότι προφανώς αποφεύγουμε τις τηγανιτές πατάτες, όχι όμως και τις πατάτες που μαγειρεύουμε με υγιεινό τρόπο, δηλαδή τις ψητές ή τις βραστές.

Η συμβουλή του υποστηρίζεται από μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση European Journal of Clinical Nutrition, η οποία ανέλυσε μια ποικιλία τροφίμων για να δημιουργήσει έναν δείκτη κορεσμού προκειμένου να υπολογίσει πόσο χορτάτους μάς αφήνουν μετά το φαγητό.

Ως βάση για τη βαθμολογία χρησιμοποιήθηκε το λευκό ψωμί, ενώ τα περισσότερα τρόφιμα σημείωσαν ίσες ή υψηλότερες βαθμολογίες όσον αφορά τον κορεσμό.

Οι πατάτες βρέθηκαν να έχουν την υψηλότερη βαθμολογία στον δείκτη κορεσμού.

Οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν: «Την υψηλότερη βαθμολογία πήραν οι βραστές πατάτες, η οποία ήταν επταπλάσια από τη χαμηλότερη βαθμολογία που έλαβε το κρουασάν».

Πηγή: express.co.uk