Η επιλογή των κατάλληλων τροφών μπορεί να σας βοηθήσει τα μειώσετε τα αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης και να βελτιώσετε τη σύνθεση των λιπιδίων του αίματος.
Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα «καλά λιπαρά» αποτελούν μέρος μιας υγιεινής διατροφής.
Ορισμένα τρόφιμα όμως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στη μείωση της χοληστερόλης. Ο λόγος είναι ότι περιέχουν διαλυτές ίνες οι οποίες δεσμεύουν τα μόρια της χοληστερόλης στο πεπτικό και τις απομακρύνουν από το σώμα πριν εισχωρήσουν στο αίμα.
Άλλες περιέχουν πολυακόρεστα λιπαρά, τα οποία μειώνουν άμεσα την LDL ή «κακή» χοληστερόλη, ενώ όσες περιέχουν φυτικές στερόλες και στανόλες εμποδίζουν την απορρόφηση της χοληστερόλης.
Δείτε πέντε τροφές που σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τα επίπεδα χοληστερόλης: