Οι 8 τροφές που δεν θα πρέπει να ξαναφάτε για το καλό του εγκεφάλου σας!
Αν θεωρείτε ότι οι τροφές που καταναλώνετε, δεν ασκούν καμίαεπίδραση στην εγκεφαλική λειτουργία, κάνετε μεγάλο λάθος!
Αν θεωρείτε ότι οι τροφές που καταναλώνετε, δεν ασκούν καμίαεπίδραση στην εγκεφαλική λειτουργία, κάνετε μεγάλο λάθος!
Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν τροφές, η κατανάλωση τωνοποίων, αργά αλλά σταθερά, προκαλεί ανεπιθύμητες παρενέργειες στον εγκέφαλό μας.
Δείτε ποιες είναι αναλυτικά, ώστε να τις καταναλώνετε μεμέτρο, περιορίζοντας τις συνέπειες.
Προϊόντα με ζάχαρη
Η μακροχρόνια κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης, μπορείνα προκαλέσει πληθώρα νευρολογικών προβλημάτων, να επηρεάσει τη μνήμη, αλλά καινα επιβραδύνει τις μαθησιακές μας ικανότητες.
Aλκοόλ
Προκαλεί διανοητική σύγχυση και επηρεάζει αρνητικά τη μνήμη μας.Τα συμπτώματα είναι αναστρέψιμα με την προϋπόθεση ότι η μεγάλη κατανάλωσηαλκοόλ, θα είναι παροδική και όχι μόνιμη.
Πρόχειροφαγητό
Πρόσφατημελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ έδειξε ότι τοπρόχειρο φαγητό διαταράσσει την ισορροπία των χημικών ουσιών του εγκεφάλου.Οδηγεί στην εκδήλωση συμπτωμάτων στρες και κατάθλιψης, ενώ περιορίζει σημαντικάτη νοητική λειτουργία, τη δυνατότητα μάθησης, την εγρήγορση και τη μνήμη.
Αλάτι
Έρευνεςυποδεικνύουν ότι οι μεγάλες ποσότητες νατρίου που λαμβάνουμε από το αλάτιεπηρεάζουν τη νοητική λειτουργία και μας εμποδίζουν να σκεφτούμε καθαρά.
Τηγανητά
Τα τηγανητά ή επεξεργασμένα τρόφιμα, καταστρέφουν αργά τανευρικά κύτταρα που βρίσκονται στον εγκέφαλο. Ωστόσο, ορισμένα έλαια είναι πιοεπικίνδυνα από άλλα. Για παράδειγμα, το ηλιέλαιο θεωρείται από τα πιο τοξικά.
Προμαγειρεμένα τρόφιμα
Λόγω των συντηρητικών ουσιών που περιέχουν, είναι δυνατόν ναπροκαλέσουν σε βάθος χρόνου εκφυλιστικές παθήσεις του εγκεφάλου.
Επεξεργασμένες πρωτεΐνες
Σε αντίθεση με τις φυσικές πρωτεΐνες που βοηθούν το νευρικόμας σύστημα, οι μεταποιημένες ζωικές πρωτεΐνες κάνουν ακριβώς το αντίθετο.Προτιμήστε τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά, τα καρύδια και τους ξηρούς καρπούς, πουαποτελούν φυσικές πηγές υψηλής ποιότητας πρωτεϊνών.
Τρανς λιπαρά
Μας κάνουν υποτονικούς, επηρεάζουν την ποιότητα ανταπόκρισηςτου εγκεφάλου μας και αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Επίσης,προκαλούν προβλήματα που σχετίζονται μετην καρδιά και παχυσαρκία.