ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεντανόστιμη και υγιεινή σούπα με πατάτα και πράσο

Ο κρύος καιρόςκάνει τις σούπες να είναι το ιδανικό γεύμα για κάθε ώρα της ημέρας.

Πεντανόστιμη και υγιεινή σούπα με πατάτα και πράσο

Ο κρύος καιρόςκάνει τις σούπες να είναι το ιδανικό γεύμα για κάθε ώρα της ημέρας.

Δοκιμάστε τηνπαρακάτω γαλλική συνταγή με βάση την πατάτα, το πράσο και το ραπανάκι που θα σαςεκπλήξει.

Οι πατάτεςπεριέχουν άμυλο που μας δίνει ενέργεια, το πράσο είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου,ενώ το ραπανάκι παρέχει βιταμίνες και φυτικές ίνες. Επίσης, η σούπα αυτή είναιένα ελαφρύ και γευστικό γεύμα με λίγες θερμίδες.

Θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπαςέξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μεσαίο κρεμμύδι

2 μεγάλα πράσα

Αλάτι

Πιπέρι

Σκόρδο

800 γραμμάρια ραπανάκια

1 μεγάλη πατάτα

κύβο κότας ήλαχανικών

Θυμάρι και μαϊντανό

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε τολάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τοπράσο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχειαπροσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα ραπανάκια,την πατάτα και νερό (με τον κύβο κότας ή λαχανικών). Όταν βράσει το μείγμα,χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε κλειστή την κατσαρόλα για 45 λεπτά. Σερβίρουμετη σούπα σε μπολ και πασπαλίζουν με θυμάρι και μαϊντανό.

Διατροφική αξία ανά μερίδα:

100 θερμίδες, 2γραμμάρια λίπος, 0 γραμμάρια κορεσμένα λιπαρά, 0 γραμμάρια πολυακόρεστα λιπαρά,1 γραμμάριο μονοακόρεστα λιπαρά, 0 γραμμάρια χοληστερόλης, 20 γραμμάριαυδατάνθρακες, 4 γραμμάρια φυτικές ίνες, 91 γραμμάρια νάτριο, 2 γραμμάριαπρωτεΐνη

Δοκιμάστε σήμερακιόλας την υπέροχη συνταγή που προτείνει η στήλη Συνταγές Υγείας των New York Times.