ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μύρτιλλα και κόκκινο κρασί για δυνατό ανοσοποιητικό

Έναν επιπλέον καλό λόγο για να συνεχίσουν να το απολαμβάνουν έχουν οι λάτρεςτου κόκκινου κρασιού, καθώς μία νέα έρευνα έδειξε ότι η μέτρια κατανάλωσή τουσε συνδυασμό με μύρτιλλα προστατεύει από ασθένειες και ενισχύει τοανοσοποιητικό σύστημα.
Μύρτιλλα και κόκκινο κρασί για δυνατό ανοσοποιητικό

Έναν επιπλέον καλό λόγο για να συνεχίσουν να το απολαμβάνουν έχουν οι λάτρεςτου κόκκινου κρασιού, καθώς μία νέα έρευνα έδειξε ότι η μέτρια κατανάλωσή τουσε συνδυασμό με μύρτιλλα προστατεύει από ασθένειες και ενισχύει τοανοσοποιητικό σύστημα.

Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον στις ΗΠΑ μελέτησαν τιςεπιδράσεις 446 χημικών ουσιών στο ανοσοποιητικό και εντόπισαν δύο, οι οποίες τοεπηρεάζουν περισσότερο από όλες.

Συγκεκριμένα, οι ουσίες αυτές «συνεργάζονται» με τη βιταμίνη D για τηνενίσχυση της δραστηριότητας ενός γονιδίου που ονομάζεται CAMP και βοηθά τονοργανισμό να καταπολεμά τις ασθένειες.

Η πρώτη ουσία που υπάρχει και στο κόκκινο σταφύλι, η ρεσβερατρόλη, μειώνειαποδεδειγμένα τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιολογικών προβλημάτων και καρκίνου.

Εξίσου σημαντική είναι και η επίδραση μιας ουσίας που περιέχεται σταμύρτιλλα, τα οποία μειώνουν τη χοληστερόλη και ενισχύουν την υγεία της καρδιάς.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η έρευνα αυτή είναι η πρώτη που δείχνει καθαράότι όλα αυτά γίνονται χάρη στη συνεργασία της ρεσβερατρόλης με τη βιταμίνη D.