ΥΓΕΙΑ

Ο χυμός που προλαμβάνει τον διαβήτη, καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα & ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση

Σινάνη Αικατερίνη

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες και μέταλλα, αυτός ο χυμός ωφελεί πολλαπλώς την υγεία.

Ο χυμός που προλαμβάνει τον διαβήτη, καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα & ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση

Οι χυμοί φρούτων είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για την πρόσληψη βασικών βιταμινών και μετάλλων που χρειάζεται ο οργανισμός, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην καλή ενυδάτωση.

Υπάρχει χυμός που προλαμβάνει τον διαβήτη, καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση;

Ναι, και είναι ο χυμός μήλου. Πρόκειται για ένα φυσικό, νόστιμο και θρεπτικό χυμό που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα για να φροντίσετε την υγεία σας και να προλάβετε πολλές ασθένειες.

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε κάλιο, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, είναι μια εξαιρετική επιλογή που υπερτερεί των συσκευασμένων χυμών, συμβάλλοντας στην υγεία και την ευεξία.

Η συχνή κατανάλωσή του βοηθά να διατηρείτε μια καλή διατροφική ισορροπία λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε θερμίδες και του υψηλού ποσοστού νερού.

Ένα φλιτζάνι χυμού μήλου δίνει:

  • 114 θερμίδες
  • 28 γραμμάρια υδατανθράκων
  • 24 γραμμάρια σακχάρων
  • 0,5 γραμμάρια φυτικών ινών
  • 5% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης καλίου
  • 3% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C

Ο χυμός μήλου μπορεί να επηρεάσει τον μεταβολισμό και να βελτιώσει τους δείκτες υγείας.

Για παράδειγμα, η τακτική κατανάλωση βοηθά στη σημαντική μείωση της αρτηριακής πίεσης σε υπερτασικά άτομα.

Η περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες, ειδικά στη φλούδα και τον πολτό του, ενισχύει την πέψη και αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα.

Ομοίως, η πηκτίνη (ένας τύπος διαλυτών φυτικών ινών που βρίσκεται στα φρούτα) βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.

Πώς να προετοιμάσετε χυμό μήλου

Ο σπιτικός χυμός μήλου είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή που μπορείτε εύκολα να προετοιμάσετε στο σπίτι.

Δείτε μια απλή συνταγή για να τον απολαύσετε στην πιο φυσική και θρεπτική του εκδοχή.

Προετοιμασία:

  • Κόβουμε τα μήλα σε τέσσερα κομμάτια το καθένα.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό. Όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τα μήλα, τα ξυλάκια κανέλας και το γαρίφαλο.
  • Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι τα μήλα να είναι πολύ μαλακά.
  • Βγάζουμε τα ξυλάκια κανέλας και τα γαρίφαλα.
  • Βάζουμε τα μαγειρεμένα μήλα σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Στη συνέχεια, σουρώνουμε το υγρό και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια κανάτα ανακατεύουμε τον στραγγισμένο χυμό με το νερό από την κατσαρόλα.
  • Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.

Είναι προτιμότερο να πίνετε χυμό μήλου τη νύχτα πριν πάτε για ύπνο για να απολαύσετε τα χαλαρωτικά οφέλη του.

Πηγή: El Cronista