Αρτηριακή πίεση: Ποιες τροφές την ανεβάζουν (εικόνες)
Αρτηριακή πίεση είναι η πίεση με την οποία η καρδιά ωθεί το αίμα στα τοιχώματα των αρτηριών, καθώς ρέει μέσα σε αυτές.
Τα ιδανικά επίπεδα αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης, είναι κάτω από 120/80mmHg.
Η υψηλή αρτηριακή πίεση αποτελεί παράγοντα κινδύνου εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων (έμφραγμα μυοκαρδίου, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, στεφανιαία νόσος, απόφραξη αρτηριών).
Όλοι γνωρίζουμε ότι, αν η πίεσή μας είναι αυξημένη, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε για να μειωθεί, είναι να περιορίσουμε σημαντικά το αλάτι στη διατροφή μας.
Δείτε αναλυτικά ποιες τροφές πρέπει να αποκλείσετε ή να περιορίσετε αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση: