Η επίμονη κόπωση μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες όχι και τόσο εμφανείς.
Αν πιστεύετε ότι η κούρασή σας δεν σχετίζεται με το στρες και τις αυξημένες εργασιακές υποχρεώσεις, δείτε παρακάτω πιθανές υποκείμενες αιτίες που αφορούν την υγεία σας.
Πηγή: health.com
Photo 1/5
Κατάθλιψη: Η ψυχική νόσος εκδηλώνεται συχνά με ψυχοσωματικά συμπτώματα και ένα από αυτά είναι η λεγόμενη «ανηδονία». Πρόκειται για την επιθυμία του ατόμου να μένει συνεχώς στο σπίτι και να μην έχει ενέργεια να συμμετάσχει σε δραστηριότητες, ακόμη κι αν αυτές είναι ευχάριστες.
Photo 2/5
Διαταραχές του θυρεοειδούς: Ο υποθυρεοειδισμός, όταν δηλαδή ο θυρεοειδής υπολειτουργεί και παράγει μικρή ποσότητα της θυρεοειδικής ορμόνης, επιβραδύνει τη μεταβολική λειτουργία, με αποτέλεσμα το έντονο αίσθημα κούρασης.
Photo 3/5
Αναιμία: Εάν τα ερυθρά αιμοσφαίρια δε διαθέτουν επαρκείς ποσότητες σιδήρου, αδυνατούν να μεταφέρουν αποτελεσματικά το οξυγόνο στα επιμέρους συστήματα του οργανισμού ώστε αυτά να λειτουργήσουν σωστά.
Photo 4/5
Καρδιοπάθεια και πνευμονοπάθεια: Εάν η κόπωση συνοδεύεται από δύσπνοια, έντονο βήχα, ταχυπαλμία ή πόνο στο στήθος μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα καρδιοπάθειας ή πνευμονοπάθειας.
Photo 5/5
Διαταραχές του ύπνου: Η αϋπνία, το Σύνδρομο Ανήσυχων Ποδιών και η υπνική άπνοια (εκδηλώνεται με έντονο ροχαλητό) είναι μερικές από τις παθήσεις που δεν μας επιτρέπουν να επωφεληθούμε στο μέγιστο από τον καθημερινό ύπνο. Αναπόφευκτα, την επόμενη μέρα νιώθουμε μόνιμο αίσθημα κούρασης.