Η μείωση του άγχους και η κατανάλωση τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν στην πρόληψη των φλεγμονών και θωρακίζουν την υγεία του οργανισμού.
Δείτε στην παρακάτω gallery 5 τροφές που μειώνουν την φλεγμονή.
Πηγή: mindbodygreen.com
Photo 1/5
Μύρτιλλα: Τα μύρτιλλα όπως και όλα τα μούρα, (σμέουρα, βατόμουρα, φράουλες) είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, αντιφλεγμονώδεις ενώσεις και περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, Τα μύρτιλλα συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και αποτελούν ένα εξαιρετικό σνακ για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού καθώς μπορούν να προστεθούν σε φρουτοσαλάτες και χυμούς.
Photo 2/5
Καυτερές πιπεριές: Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, ουσία που έχει αποδειχθεί ότι έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Σύμφωνα με έρευνες η συγκεκριμένη ουσία συμβάλλει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας εμποδίζοντας τη φλεγμονή στο έντερο και την αντοχή στην ινσουλίνη.
Photo 3/5
Βασιλικός: Tα βότανα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, μία ένωση γνωστή για την καταπολέμηση του καρκίνου και της φλεγμονής. Ο βασιλικός αποτελεί μία ιδανική επιλογή που μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες, smoothies και φυσικά μπορείτε να τον απολαύσετε στην κλασική σάλτσα πέστο.
Photo 4/5
Ντοματίνια: Τα ντοματίνια περιέχουν βιταμίνες με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, όπως η Α, η C και η Ε, καθώς και αντιοξειδωτικά μέταλλα, χρώμιο, μαγγάνιο και ψευδάργυρο. Είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό, χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, και κυρίως εξαιτίας του λυκοπενίου, το οποίο συμβάλλει στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών.
Photo 5/5
Φρούτα του καλοκαιριού: Τα πυρηνόκαρπα φρούτα, δηλαδή τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, τα κεράσια, τα βύσσινα, τα δαμάσκηνα περιέχουν ανθοκυανίνες, χλωρογενικά οξέα, κουερσετίνη και φαινολικές ενώσεις που συνεργάζονται για την καταπολέμηση της φλεγμονής στο σώμα, καθώς και τη μείωση του κινδύνου για παχυσαρκία και διαβήτη.