Πώς η LaRoche- Posay φροντίζει για την ενημέρωση και τη βελτίωση της ζωής των ογκολογικών ασθενών

Είναι ο μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου -από το 1985 μέχρι σήμερα- ο πλανήτης βάφεται «ροζ» με στόχο την ενημέρωση και πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού. Με αφορμή, λοιπόν, τον «ροζ» μήνα, επαναφέρουμε στο μυαλό όλων -ασθενών και μη, πως ο καρκίνος σε κάθε του μορφή δεν πρέπει να αποτελεί ένα θέμα- ταμπού που φοβόμαστε να «αγγίξουμε», αλλά ένα ζήτημα για το οποίο οφείλουμε να είμαστε καλά ενημερωμένοι.

Διότι, μπορεί οι ιατρικές εξελίξεις να έχουν φέρει στο προσκήνιο νέες θεραπευτικές μεθόδους, τα τελευταία χρόνια, ωστόσο υπάρχουν ακόμη ζητήματα που απασχολούν τους ογκολογικούς ασθενείς. Ο λόγος για τις δερματικές παρενέργειες που αντιμετωπίζει το 80% των ασθενών, με 1 στους 2 να διακόπτουν τη θεραπεία εξαιτίας τους.

«Σύμμαχός» μας στην αντιμετώπιση των παρενεργειών που αποθαρρύνουν, επιβραδύνουν ή διακόπτουν τη θεραπεία κατά του καρκίνου είναι και πάλι η ενημέρωση. Γι’ αυτό και η La Roche- Posay, πιστή στην αποστολή της να βελτιώνει το δέρμα των ασθενών με καρκίνο, πέρα από τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα δερματολογικής φροντίδας που διαθέτει, δημιούργησε τη νέα ιστοσελίδα cancer-support.com με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η ενημέρωση ως απαραίτητη προϋπόθεση για ένα υγιές δέρμα

Πράγματι, η κατάλληλη φροντίδα του δέρματος μπορεί να ανακουφίσει τον ασθενή και να του δώσει αυτοπεποίθηση και δύναμη ώστε να βγει «νικητής». Είτε ανήκουμε στην ομάδα των καρκινοπαθών, είτε έχουμε κάποιον που έχει προσβληθεί από καρκίνο στον κύκλο μας, είναι σημαντικό να ενημερωθούμε για τους τρόπους που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ογκολογικών ασθενών.

LAROCHE2.jpg

Στη «μάχη» αυτή, φυσικά, έχουμε δίπλα μας τη La Roche- Posay, με τη νέα της ιστοσελίδα cancer-support.com και τέσσερις ενότητες, μέσα από τις οποίες στοχεύει στην ενημέρωση και ανακούφιση των ασθενών από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των θεραπειών κατά του καρκίνου, στο δέρμα.

Συγκεκριμένα, με την ενότητα που αφορά στη φροντίδα του δέρματος, έχει στόχο την αντιμετώπιση των δερματικών παρενεργειών της θεραπείας για τον καρκίνο, ενώ με την ενότητα που διαθέτει για την ψυχική ευεξία, πρόκειται να παρέχει βασική ψυχολογική υποστήριξη στους ασθενείς σε δύσκολες στιγμές. Επίσης, με την ενότητα για τον πόνο και την κόπωση που ταλαιπωρεί το σώμα κατά τη θεραπεία, γνωστοποιεί τις τεχνικές που πρόκειται να μειώσουν τη δυσφορία, ενώ μέσω της ενότητας «διατροφή», επιδιώκει την προσφορά των σωστών εφοδίων στο σώμα των ασθενών.

lrp.jpg

Ενώ, λοιπόν, εμείς αφιερώνουμε λίγα λεπτά στο cancer-support.com, η La Roche- Posay προσφέρει 10.000€ στον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», για την στήριξη άπορων ογκολογικών ασθενών.*

Ένα κλινικά αποδεδειγμένο δερματολογικό πρωτόκολλο για τις δερματικές παρενέργειες του καρκίνου

Μία εταιρεία, όπως η La Roche- Posay, που παραμένει πιστή στην αποστολή της να βελτιώνει το δέρμα των ογκολογικών ασθενών, πέρα από τις πρακτικές λύσεις που παρουσιάζει μέσω της νέας της ιστοσελίδα cancer-support.com, διαθέτει και τα κατάλληλα προϊόντα δερματολογικής περιποίησης που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητα των ασθενών.

Για την επούλωση των ουλών μετά από χειρουργικές επεμβάσεις και ακτινοθεραπείες, διαθέτει την CICAPLAST BAUME B5+ που ανακουφίζει και επανορθώνει το δέρμα. Όσον αφορά στην επανόρθωση του επιδερμιδικού φραγμού και τη θρέψη της ξηρής επιδερμίδας, η LIPIKAR BAUME AP+M είναι κατά του κνησμού και της υποτροπής της θεραπείας. Ενώ το ANTHELIOS INVISIBLE FLUID SPF50+ παρέχει πολύ υψηλή προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB, χωρίς άρωμα και είναι ιδανικό για την πρόληψη της κυτταρικής βλάβης και της φωτοευαισθητοποίησης που προκαλεί η ογκολογική θεραπεία. Κάπως έτσι, ο καθαρισμός, η ενυδάτωση και η προστασία προσφέρουν στο δέρμα του ασθενή τη φροντίδα που έχει ανάγκη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία.

LIPICAR.jpg

Ο «ροζ» Οκτώβριος είναι μία καλή αφορμή να πάρουμε την κατάσταση της υγείας μας στα χέρια μας, να «αγκαλιάσουμε» έμπρακτα τους ογκολογικούς ασθενείς και να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των δερματικών παρενεργειών που μπορεί να έχουν οι θεραπείες τους για τον καρκίνο. Και αρκεί μία επίσκεψη στη νέα ιστοσελίδα cancer-support.com της La Roche- Posay, για να κάνουμε την αρχή!

* Η La Roche-Posay θα προσφέρει 1€ για κάθε ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ». Εφόσον ο αρχικός στόχος ξεπεραστεί, τα επιπλέον χρήματα θα δοθούν στην UICC.