Ποια ορμόνη ρυθμίζει την επιθυμία για γλυκά και αλκοόλ
Η ανάγκη για γλυκά και αλκοόλ ρυθμίζεται από την ορμόνη του ήπατος, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Ερευνητές του UT Southwestern Medical Center, ανακάλυψαν ότι η ορμόνη, αυξητικός παράγοντας ινοβλάστης 21, δρα μέσω του συστήματος επιβράβευσης του εγκεφάλου.
Προκαλείται στον οργανισμό από εξαιρετικά κρύες θερμοκρασίες, ξαφνικές αλλαγές στη διατροφή και κατανάλωση υδατανθράκων.
Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell Metabolism, αντικατοπτρίζει μια από τις σχέσεις μεταξύ της ορμόνης του ήπατος και του νευρικού συστήματος, ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο.
Ο ερευνητής Dr. Steven Kliewer, δήλωσε ότι τα ευρήματα αυξάνουν την πιθανότητα ο χειρισμός της FGF21 να μπορεί να επηρεάζει την προτίμηση για τρόφιμα και άλλες συμπεριφορές που συνδέονται με την ανταμοιβή στους ανθρώπους και ότι η ορμόνη θα μπορούσε δυνητικά να αντιμετωπίσει τον αλκοολισμό.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ποντικοί με υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης εμφάνισαν μειωμένη προτίμηση για γλυκό νερό και νερό που περιείχε αλκοόλ.
Ο ερευνητής Dr. David Mangelsdorf, δήλωσε ότι πίθηκοι με αυξημένα επίπεδα FGF21 εμφάνισαν μειωμένη ανάγκη και για γλυκά.
Διαβάστε επίσης: