Πώς οι εκπομπές μαγειρικής μας... παχαίνουν
Έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σας ότι μπορεί οι εκπομπέςμαγειρικής να σας παχαίνουν;
Ερευνητές από τα Κολέγια Hobart and William Smith στη ΝέαΥόρκη πραγματοποίησαν μία μελέτη, προκειμένου να συσχετίσουν την παρακολούθησητέτοιων εκπομπών με την παράλληλη κατανάλωση παχυντικών εδεσμάτων, ακόμη καιόταν οι σεφ παρασκευάζουν υγιεινά φαγητά.
Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ψυχολόγοι συνεργάστηκαν με 80ενήλικες, οι μισοί εκ των οποίων κλήθηκαν να δουν μια τηλεοπτική εκπομπήμαγειρικής και οι υπόλοιποι ένα ντοκιμαντέρ.
Κατά τη διάρκεια των εκπομπών, οι εθελοντές είχαν στηδιάθεσή τους τρία μπολ γεμάτα με την ίδια ποσότητα τροφής, αλλά με διαφορετικόείδος.
Το ένα περιείχε γλυκά με επικάλυψη σοκολάτας, το άλλοπατατάκια με τυρί και το τρίτο ωμά καρότα
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, όσοι παρακολουθούσαν την εκπομπήμαγειρικής έφαγαν πολύ περισσότερα γλυκά απ’ ό,τι όσοι έβλεπαν το ντοκιμαντέρ,οι οποίοι επέλεξαν τα καρότα, γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτές οι εκπομπές ενεργοποιούντην επιθυμία για κατανάλωση τροφίμων πλουσίων σε θερμίδες.