Αν έχετε ανεβασμένη χοληστερίνη, μπορείτε να τη θέσετε υπό έλεγχο, κάνοντας απλά μερικές αλλαγές στη διατροφή σας.
Αν για παράδειγμα, καταναλώνετε συστηματικά κόκκινο κρέας, η αντικατάστασή του με άπαχο λευκό κρέας και με φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της χοληστερίνης κατά 25% ή και περισσότερο.
Η μείωση της πρόσληψης κορεσμένων λιπαρών, αλλά και των τρανς λιπαρών (μερικώς υδρογονωμένα έλαια), μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της χοληστερίνης κατά 5-10%.
Δείτε τα βήματα που προτείνουν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ για τη μείωση της χοληστερίνης, κάνοντας απλές αλλαγές στη διατροφή σας: