Κρέας: Γλιτώστε θερμίδες με αυτές τις 4 αλλαγές
Οι πρωτεΐνες αποτελούν ουσιαστικό τμήμα κάθε υγιεινής διατροφής, συχνά όμως σας «φορτώνουν» με αρκετές θερμίδες.
Αν θέλετε να καταναλώνετε αυτό το μακροθρεπτικό συστατικό χωρίς να αυξάνετε τη θερμιδική πρόσληψη, δείτε τι προτείνει ο personal trainer και ειδικός σε θέματα διατροφής Graeme Tomlinson.
Σε ένα κατατοπιστικό γράφημα που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, δίνει τέσσερα παραδείγματα υγιεινών εναλλακτικών κρέατος.
Οι αλλαγές που προτείνει, εκτός του ότι είναι χαμηλότερες σε θερμίδες, δίνουν και περισσότερη πρωτεΐνη.
Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερη πρωτεΐνη έχουν τα κρέατα, τόσο φτωχότερα είναι σε λίπος και το αντίστροφο.
Δείτε ποιες αλλαγές μπορείτε να κάνετε:
- Στήθος κοτόπουλου αντί για μπούτια κοτόπουλου. Θα γλιτώσετε 112 θερμίδες και θα πάρετε 12 επιπλέον γραμμάρια πρωτεΐνης.
- Φιλέτο μοσχαριού αντί σπαλομπριζόλας. Θα γλιτώσετε 198 θερμίδες και θα πάρετε 4 επιπλέον γραμμάρια πρωτεΐνης.
- Καπνιστό χοιρινό αντί για μπέικον. Θα γλιτώσετε 65 θερμίδες.
- Κιμάς από στήθος γαλοπούλας αντί μοσχαρίσιου κιμά. Θα γλιτώσετε 276 θερμίδες και θα πάρετε 14 επιπλέον γραμμάρια πρωτεΐνης.
Οι παραπάνω αλλαγές θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε την πρόσληψη θερμίδων χωρίς να στερηθείτε το κρέας και τη γεύση του.
Πηγή: popsugar.com
Διαβάστε επίσης:
Τροφές με πολλές θερμίδες που «επιτρέπονται» στη δίαιτα
Θερμίδες: Ποιες τροφές πρέπει να υπολογίζετε με ακρίβεια & ποιες όχι (γράφημα)
Πόσο καιρό «αντέχει» το κρέας στο ψυγείο ανάλογα με το είδος του (εικόνες)