ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι ξηροί καρποί κλείνουν την πόρτα στον... θάνατο

Μία χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μειώνει κατά 20% τηνπιθανότητα να πεθάνει κάποιος από οποιαδήποτε αιτία μέσα στα επόμενα 30 χρόνια,σύμφωνα με τα συμπεράσματα μίας νέας έρευνας, που πραγματοποίησαν ερευνητές απότη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και το Ινστιτούτο ΚαρκίνουDana-Farber.

Οι ξηροί καρποί κλείνουν την πόρτα στον... θάνατο

Μία χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μειώνει κατά 20% τηνπιθανότητα να πεθάνει κάποιος από οποιαδήποτε αιτία μέσα στα επόμενα 30 χρόνια,σύμφωνα με τα συμπεράσματα μίας νέας έρευνας, που πραγματοποίησαν ερευνητές απότη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και το Ινστιτούτο ΚαρκίνουDana-Farber.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τσαρλς Φουξ, μελέτησανστοιχεία για σχεδόν 119.000 άνδρες και γυναίκες, μεταξύ των ετών 1980 - 2010,όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειές τους.

Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι η συχνή κατανάλωση ξηρών καρπώνσχετίζεται με μείωση 29% κατά μέσο όρο των θανάτων από καρδιοπάθεια και 11% τωνθανάτων από καρκίνο.

Παράλληλα, προέκυψε ότι όσοι τρώνε ξηρούς καρπούς έχουνμικρότερο βάρος, σε σχέση με όσους δεν τρώνε, κάτι που ανατρέπει την ευρέωςδιαδεδομένη αντίληψη πως οι ξηροί καρποί παχαίνουν.

Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται συγκεκριμένα ποια είδη ξηρώνκαρπών έχουν πιο ωφέλιμη δράση, καθώς η μείωση των πιθανοτήτων θανάτου, συνδέεταιμε την κατανάλωση πολλών διαφορετικών τύπων.