ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κατεψυγμένα Vs Φρέσκων φαγητών σημειώσατε 1

Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται τα κατεψυγμένα φρούτα καιλαχανικά μπορεί να είναι πιο υγιεινά και να περιέχουν υψηλότερα επίπεδαβιταμινών από τα φρέσκα.
Κατεψυγμένα Vs Φρέσκων φαγητών σημειώσατε 1

Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται τα κατεψυγμένα φρούτα καιλαχανικά μπορεί να είναι πιο υγιεινά και να περιέχουν υψηλότερα επίπεδαβιταμινών από τα φρέσκα.

Δύο μελέτες που ασχολήθηκαν με το εν λόγο θέμα κατέγραψαν ταευεργετικά θρεπτικά συστατικά στα κατεψυγμένα μπρόκολα, καρότα και βατόμουρα.

Στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις, τα κατεψυγμένα φρούτα καιλαχανικά απέδωσαν καλύτερα σε αντιοξειδωτικές ενώσεις τύπου - όπως η βιταμίνη C, πολυφαινόλες , ανθοκυανίνες , λουτεΐνη και το β - καροτένιο .

Η κατανάλωση αυτών των αντι- οξειδωτικών ενώσεων θεωρείταιευεργετική στην πρόληψη του καρκίνου, κάνει καλό στον εγκέφαλο , το δέρμα καιτα μάτια.



Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr