Ο 61χρονος Dave Pascoe έχει σώμα 38χρονου: Ανταγωνισμός ματαιότητας με τον Bryan Johnson
Ο Dave Pascoe φαίνεται ότι βρίσκεται στο ίδιο (μάταιο) ταξίδι με τον Bryan Johnson σχετικά με την αντιστροφή της φυσικής διαδικασίας γήρανσης.
Ο Pascoe είναι ήδη στα 60 του, αλλά έχει υγεία συγκρίσιμη με κάποιον στα τέλη των 30 του.
Είναι ο Dave Pascoe ο νέος βασιλιάς της μακροζωίας;
Ο 61χρονος Pascoe φαίνεται να ανταγωνίζεται τον Bryan Johnson στο κυνήγι μακροζωίας με το λεγόμενο biohacking. Αφότου ξυπνήσει κάθε πρωί, καταναλώνει μια πράσινη μπανάνα και κάθεται σε μια ηλεκτρομαγνητική κουβέρτα για 8 λεπτά, διεγείροντας φαινομενικά τη ροή του αίματος.
Στη συνέχεια κάνει κάποιες διατάσεις πριν ανέβει στο μικρό του τραμπολίνο. Επίσης, χρησιμοποιεί ξύστρα γλώσσας, πίνει σπιτικό τσάι με λεμόνι και παίρνει 82 πρωινά χάπια. Ναι, 82 χάπια!
Στην ιστοσελίδα του ισχυρίζεται ότι το αντιγηραντικό του σχήμα περιλαμβάνει μια εντελώς φυσική δίαιτα, περισσότερα από 120 συμπληρώματα (ναι, 120 συμπληρώματα!), με έναν συνδυασμό “ορμονικής εξισορρόπησης” και ψευδάργυρου, τακτική άσκηση, σάουνες υπέρυθρης ακτινοβολίας και ηλεκτρομαγνητική τεχνολογία για την αύξηση της ροής του αίματος.
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα βασικά συστατικά του σχήματος ευεξίας του, το οποίο, όπως ισχυρίζεται, του επέτρεψε να διατηρήσει μια βιολογική ηλικία που είναι κατά δεκαετίες μικρότερη από την πραγματική του ηλικία.
Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα σε μια ταχέως διαδεδομένη πρακτική γνωστή ως biohacking, στην οποία μεγαλύτερης ηλικίας άτομα προσπαθούν θεωρητικά να κάνουν τα κύτταρα του σώματός τους να φαίνονται νεότερα από την πραγματική τους ηλικία.
Ο 61χρονος Pascoe ισχυρίζεται ότι το θεραπευτικό του σχήμα κοστίζει μόλις 30.000 δολάρια ετησίως και είναι πολύ πιο οικονομικό από εκείνο του Bryan Johnson. Ο συνταξιούχος μηχανικός συστημάτων, Pascoe, λέει ότι άρχισε να αλλάζει τον τρόπο ζωής του για να αποτρέψει τις ασθένειες και την αδυναμία με σκοπό να ξεφύγει από τον θάνατο ή να καθυστερήσει τη γήρανση. Τελικά αποφάσισε να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά σε έναν τρόπο ζωής που θα του επέτρεπε να “αισθανθεί καλύτερα μακροπρόθεσμα”.
Για να... καταγράφει τη βιολογική του ηλικία, ο Pascoe πραγματοποιεί ετήσιες εξετάσεις οστικής πυκνότητας, τριμηνιαίες γενετικές εξετάσεις και μηνιαίες εξετάσεις αίματος. Κάνει επίσης εξετάσεις μετάλλων για τον ιστό των μαλλιών του.
Από την άλλη, ο Bryan Johnson είναι ένας από τους δημοφιλείς ανθρώπους στον μάταιο κόσμο του biohacking. Ο 46χρονος επιχειρηματίας με έδρα την Καλιφόρνια ισχυρίζεται ότι είχε καρδιά 37χρονου και δέρμα 28χρονου. Ωστόσο, ξοδεύει 2 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για να διατηρήσει τη νεανική του εμφάνιση.
Δείτε την σχετική ανάρτηση του Dave Pascoe στο Χ (πρώην Twitter)
Είναι σε φάση... μετάβασης ο Bryan Johnson;
Ο Johnson, ένας γκουρού της τεχνολογίας που λαχταρά να διατηρήσει τη νεανική του εμφάνιση, μπήκε πρόσφατα στο X και μοιράστηκε μια σειρά φωτογραφιών του από το 2018 έως το 2024, με τις αλλαγές στην εμφάνισή του όλα αυτά τα χρόνια για να τονίσει ότι είναισ ε διαδικασία “μετάβασης”. Στην πιο πρόσφατη φωτογραφία, το πρόσωπό του φαίνεται πιο αδύνατο, το σαγόνι του διαγράφεται πιο καθαρά και τα μαλλιά του είναι πιο σκούρα.
Ζήτησε από τους ακόλουθούς του να επιλέξουν μια φωτογραφία που θεωρούσαν ότι ήταν η κορυφαία στιγμή του από τις τρεις φωτογραφίες με ημερομηνίες 2018, 2023 και 2024. Η δημοσίευση είχε συγκεντρώσει σχεδόν 44.000 ψήφους, με τους περισσότερους να επιλέγουν την εμφάνισή του από το 2018. Το 39% των ψηφοφόρων προτίμησε την τρέχουσα εικόνα του, αλλά πάνω από το 51% ψήφισε για το 2018.
Πολλοί επέλεξαν την εμφάνισή του πριν από 6 χρόνια και ο Johnson φαινομενικά δεν ήταν ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησε τις ίδιες εικόνες σε διαφορετική ανάρτηση, αλλά, αυτήν τη φορά, συμπεριέλαβε έναν... κενό χώρο για να κάνει εικασίες για την πιθανή εμφάνισή του το 2049.
Ο Bryan Johnson ανακοίνωσε τον Ιούλιο του 2023 ότι αποφάσισε να διακόψει την ακριβή θεραπεία καθώς δεν ήταν οικονομικά βιώσιμη. Αφού αντάλλαξε ένα λίτρο νεανικού πλάσματος με τον γιο του για έναν μήνα, χρησιμοποίησε απεικόνιση, gadgets και βιορευστά για να αξιολογήσει τους βιοδείκτες του, χωρίς να διαπιστώσει κάποιο όφελος τελικά.
Πηγές: unilad.com, sciencetimes.com