Καφές: Για ποιες αιτίες πρόωρου θανάτου μειώνει τον κίνδυνο (εικόνες)
Όσο περισσότερο καφέ πίνει κανείς τόσο λιγότερο κινδυνεύει από πρόωρο θάνατο.
Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν αναδείξει τη σχέση του καφέ με την καλή υγεία και τη μακροζωία. Παλαιότερα ευρήματα από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία έχουν υποδείξει ότι οι άνθρωποι που πίνουν συστηματικά καφέ διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Επιστημονική έρευνα διάρκειας περίπου 16 ετών σε μισό εκατομμύριο Ευρωπαίους έδειξε ότι οι άντρες που έπιναν τον περισσότερο καφέ φάνηκε να έχουν 12% λιγότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους κατά την περίοδο της μελέτης συγκριτικά με τους άντρες που δεν έπιναν καθόλου καφέ.
Ομοίως, και οι γυναίκες που έπιναν συστηματικά καφέ διέτρεχαν μικρότερο κίνδυνο θανάτου (κατά 7%) σε σχέση με όσες δεν έπιναν.
Παρά το γεγονός ότι οι πληθυσμοί και οι συνήθειες στην κατανάλωση καφέ παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές από χώρα σε χώρα, η σχέση ανάμεσα στον καφέ και στο μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής αποδείχτηκε σταθερή στο σύνολο του υπό μελέτη δείγματος.
Όσον αφορά συγκεκριμένες αιτίες θανάτου, ο καφές φάνηκε να μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από: