Το συστατικό που προστατεύει τις γυναίκες από το εγκεφαλικό μετά την εμμηνόπαυση (εικόνες)
Οι κατάλληλες διατροφικές επιλογές αποτελούν σύμμαχο της καλής υγείας, καθώς συμβάλλουν στην πρόληψη μεγάλου αριθμού παθήσεων.
Συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά μάλιστα, φαίνεται πως μπορούν να μας προστατεύσουν από συγκεκριμένες παθήσεις.
Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι το κάλιο προστατεύει τις γυναίκες από το εγκεφαλικό τουλάχιστον κατά 12%.
Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες που έχουν περάσει το στάδιο της εμμηνόπαυσης αντιμετωπίζουν κατά 12% μικρότερο κίνδυνο για κάθε είδους εγκεφαλικό και κατά 16% μικρότερο κίνδυνο για ισχαιμικό εγκεφαλικό εάν λαμβάνουν καθημερινά επαρκείς ποσότητες καλίου.
Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι το πολύτιμο μέταλλο συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι η επαρκής πρόσληψη καλίου είναι πιθανότατα πιο ευεργετική πριν εκδηλωθεί υπέρταση.
Οι κατευθυντήριες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υποδεικνύουν ότι οι γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά τουλάχιστον 3,510 mg του θρεπτικού συστατικού.
Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν ποιες τροφές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο: