Νόστιμη, ζουμερή, γλυκιά και με μαλακή βουτυρένια υφή, η εξωτική παπάγια δεν ονομάστηκε τυχαία «το φρούτο των αγγέλων» από τον Χριστόφορο Κολόμβο.
Αν και προέρχεται από τη Λατινική Αμερική, τη βρίσκει κανείς σε πολλές υποτροπικές χώρες, όπως η Ινδία, η Νοτιοανατολική Ασία (ιδιαίτερα τις Φιλιππίνες όπου καταναλώνεται ως σνακ ή ως συστατικό πολλών αλμυρών πιάτων) και σε περιοχές της Αφρικής.
Η παπάγια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, όπως ψευδάργυρο και μαγνήσιο και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία.
Δείτε αναλυτικά ποια είναι αυτά στις εικόνες που ακολουθούν: