ΥΓΕΙΑ

Τζίντζερ: Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση και γιατί (βίντεο)

H χαρακτηριστική γεύση του τζίντζερ νοστιμίζει φαγητά, γλυκά και ροφήματα.

Τζίντζερ: Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση και γιατί (βίντεο)

Καταναλώνεται ωμό, αλλά και μαγειρεμένο και θα το βρείτε σε διάφορες μορφές, όπως σε ρίζα, σε σκόνη (μπαχαρικό που προέρχεται από αποξηραμένη πιπερόριζα κατόπιν ειδικής επεξεργασίας), σε σιρόπι, σε αιθέριο έλαιο, σε κάψουλα και σε βάμμα.

Το ενεργό συστατικό του τζίντζερ ή πιπερόριζας είναι η τζιντζερόλη, που όταν μαγειρευτεί, έχει πικάντικο άρωμα και μια γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη γεύση.

Εκτός, όμως, από τη γεύση και το άρωμα που δίνει στα φαγητά, το τζίντζερ έχει και μεγάλη θρεπτική αξία.

Αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό (περίπου 80%). Επιπλέον περιέχει κάλιο, ψευδάργυρο και πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του.

Παρά την ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση του, τέσσερις κατηγορίες ανθρώπων πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση τζίντζερ για ιατρικούς λόγους.

Δείτε ποιοι και γιατί στο βίντεο που ακολουθεί:






Πηγή: Bestie



Διαβάστε επίσης:



Αφέψημα με τζίντζερ: Τα οφέλη του για την υγεία (εικόνες)



Τζίντζερ: 6 λόγοι για να το εντάξεις στη διατροφή σου (pics)



Ουρική αρθρίτιδα: Ο χυμός που προλαμβάνει τους πόνους & πώς θα τον φτιάξετε (pics)