Είναι υπεύθυνη για το σωστό σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Υπάρχει μόνο στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης και κυρίως στο συκώτι, το μοσχάρι, το αρνί, το κοτόπουλο, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά και τα ψάρια.
Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν λαμβάνετε επαρκείς ποσότητες βιταμίνης B12.
Πηγή: Reader’s digest
Διαβάστε επίσης:
Έλλειψη βιταμίνης Β12: Ποιες οι συνέπειες στα παιδιά
Ανεπάρκεια B12: 7 σημάδια ότι πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό
Βιταμίνη Β12: Σε ποιες τροφές βρίσκεται εκτός από το κρέας