Τα Ω-3 λιπαρά οξέα στη μάχη κατά του διαβήτη τύπου 2
Οι υψηλές συγκεντρώσεις Ω-3 λιπαρών οξέων στον οργανισμό προστατεύουν από το διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας.
Οι υψηλές συγκεντρώσεις Ω-3 λιπαρών οξέων στον οργανισμό προστατεύουν από το διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας.
Οι βασικές πηγές λιπαρών οξέων στη διατροφή μας είναι το ψάρι και τα έλαια του ψαριού.
Ο διαβήτης τύπου 2 οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο υπερβολικό βάρος κι έτσι η διατροφή και οι καθημερινές συνήθειες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση της νόσου.
Μια ομάδα ερευνητών από τη Φινλανδία διαπίστωσε ότι η συστηματική κατανάλωση ψαριού και η επακόλουθη συγκέντρωση των λιπαρών οξέων στον οργανισμό έχει σαν αποτέλεσμα τον περιορισμένο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα, ώστε να πάρουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Τα ψάρια με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα Ω-3 λιπαρών οξέων είναι ο σολομός, η ρέγκα, οι αντζούγιες, οι σαρδέλες και το σκουμπρί.
Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Diabetes Care και υποδεικνύει ότι η σωστή διαχείριση του βάρους, η γυμναστική και η σωστή διατροφή μπορούν να προστατεύσουν από το διαβήτη.