Η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος αυξάνει τη θνησιμότητα
«Η κατανάλωση κρέατος δεν αυξάνει τηνολική θνησιμότητα, αλλά αυτό συμβαίνει όταν καταναλώνουμε επεξεργασμένο κρέαςμε το μεγαλύτερο ερωτηματικό για την υγεία μας να βρίσκεται στην προσθήκη τωνδιαφόρων συντηρητικών και την πραγματική ασφάλεια τους για τον ανθρώπινοοργανισμό», τόνισε ο Διευθυντής της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής της ΕυρωκλινικήςΑθηνών κ. Δημήτρης Ρίχτερ μιλώντας σε συνέντευξηΤύπου με αφορμή το 17ο Συμπόσιο Αθηροσκλήρωσηςκαι Συναφών Παραγόντων Κινδύνου (13-14 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Caravel .
Στο συνέδριο θα συζητηθούν ορισμένα απότα κεντρικότερα σήμερα στην καρδιολογία ερωτήματα, όπως ποιά τρόφιμα οδηγούνστην μακροημέρευση και τη μακροβιότητα και πως τρέφονται οι πληθυσμοί που ζουνπερισσότερο από το μέσο όρο όπως οι Ικαριώτες.