ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκινά σήμερα το 3ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Σεξολογίας

Το 3ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Σεξολογίας ξεκινά από σήμερα 23 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 25 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής, (Σωρανού του Εφεσίου 2).

Ξεκινά σήμερα το 3ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Σεξολογίας

Η «Προαγωγή της Γνώσης στις Ψυχικές Διαταραχές» είναι ο επίσημος οργανωτικός φορέας του συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται με τη συνεργασία:

  • του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής
  • της Α' Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών - Αιγινήτειο Νοσοκομείο
  • του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕ.Σ.Α.Υ.) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο του συνεδρίου είναι:

Τα νεότερα δεδομένα όσον αφορά τις σεξουαλικές δυσλειτουργίες τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες - Σεξουαλικότητα και διαταραχές πρόσληψης τροφής - Σεξουαλικότητα και αναπηρία - Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και σεξουαλικότητα - Η σεξουαλικότητα και τα προβλήματα της στην εφηβική ηλικία - Παθήσεις του ουρογεννητικού συστήματος που προκαλούν δυσλειτουργία της στύσεως και η αντιμετώπιση τους - Σεξουαλικές διαταραχές σε συνδυασμό με διαταραχές προσωπικότητας - Υπερσεξουαλικές συμπεριφορές · Δυσφορία φύλου - Παραφιλικές συμπεριφορές.

Κύριοι ομιλητές του συνεδρίου είναι ο Καθηγητής Συμπεριφορικής Νευροενδοκρινολογίας στο GIGA Κέντρο Νευροεπιστημών, Πανεπιστήμιο Λιέγης, Βέλγιο κ. Jacques Balthazart, ο Καθηγητής Ψυχιατρικής και Διευθυντής της Α' Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, ο π. Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νίκος Βαϊδάκης και ο τ. Διευθυντής του Ψυχιατρικού Τομέα του Σισμανογλείου Νοσοκομείου κ. Κωνσταντίνος Παπασταμάτης.

Είναι δεδομένο πως η σεξουαλική λειτουργία είναι πολύ στενά συνδεδεμένη με τις κοινωνικές μεταβολές και πως η σύγχρονη κοινωνία βρίσκεται, παγκοσμίως, σε έντονη κινητικότητα με ταχύτατες αλλαγές που, φυσικά, συνοδεύονται από αντίστοιχες τροποποιήσεις στη σεξουαλική συμπεριφορά και στην ερωτική σχέση. Είναι επίσης δεδομένο πως η λεγόμενη "σεξουαλική επανάσταση", το φεμινιστικό κίνημα, η ανακάλυψη των αντισυλληπτικών φαρμάκων και των φαρμάκων για την στυτική δυσλειτουργία αλλά και η επικείμενη κυκλοφορία νέων παρασκευασμάτων γύρω από τη σεξουαλική λειτουργία, μαζί με την πληθώρα των πληροφοριών σχετικά με τις σεξουαλικές πρακτικές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά και μερίδας επιστημόνων, σε πολύ συγκεκριμένο τμήμα της σεξουαλικής συμπεριφοράς αγνοώντας τον βασικότερο ρόλο της στην ψυχική ισορροπία ταυ ανθρώπου.

Δείτε εδώ, πληροφορίες για τις αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου.