Πιο κοντά στη θεραπεία του Πάρκινσον και της μυϊκής δυστροφίας
Ανοίγει ο δρόμος για τη θεραπεία εκφυλιστικών νόσων του μυϊκού συστήματος, καθώς επιστήμονες στην Αυστραλία από το Ινστιτούτο Αναγεννητικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Μόνας, κατάφεραν να απομονώσουν και να δημιουργήσουν μυϊκά κύτταρα από τον εμβρυϊκό ιστό.
Ανοίγει ο δρόμος για τη θεραπεία εκφυλιστικών νόσων τουμυϊκού συστήματος, καθώς επιστήμονες στην Αυστραλία από το ΙνστιτούτοΑναγεννητικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Μόνας, κατάφεραν να απομονώσουν και ναδημιουργήσουν μυϊκά κύτταρα από τον εμβρυϊκό ιστό.
Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση Stem Cell Reports, τογεγονός αυτό είναι ενθαρρυντικό για την αντιμετώπιση σοβαρών εκφυλιστικώνασθενειών του μυϊκού συστήματος, όπως η μυϊκή δυστροφία και το Πάρκινσον.
Οι επιστήμονες απομόνωσαν κύτταρα από πολυδύναμαβλαστοκύτταρα, τα οποία στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε μυϊκά κύτταρα.Τα πολυδύναμαβλαστοκύτταρα μπορούν να μετατρέπονται σε οποιονδήποτε τύπο κυττάρων τουανθρώπινου σώματος, από δερματικά και εγκεφαλικά μέχρι κύτταρα του αίματος καιτων μυών που ελέγχουν την κίνηση.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Tiziano Barberi, “υπάρχειάμεση ανάγκη για τον εντοπισμό μιας πηγής μυϊκών κυττάρων που θα μπορούσε νααντικαταστήσει τις ελαττωματικές μυϊκές ίνες στις εκφυλιστικές ασθένειες τουμυϊκού συστήματος και αυτή δεν είναι άλλη από τα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα”.