ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πόσα θρεπτικά συστατικά περιέχει μια μπανάνα

Σινάνη Αικατερίνη

Η κατανάλωση μπανάνας δεν είναι μόνο μια υγιεινή εναλλακτική λύση σε σχέση με άλλα σνακ, αλλά έχει και πολλά οφέλη που λίγοι γνωρίζουν.

Πόσα θρεπτικά συστατικά περιέχει μια μπανάνα

Οι μπανάνες αποτελούν ένα εξαιρετικό πρωινό, ένα φανταστικό σνακ για το κολατσιό των παιδιών σας, αλλά και μια τροφή που θα σας δώσει την απαιτούμενη ενέργεια πριν συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε άσκηση.

Αρχικά η μπανάνα αποτελεί μία εξαιρετική πηγή καλίου. Το κάλιο είναι ένα μέταλλο ζωτικής σημασίας για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας των μυών και των νεύρων.

Αποτελούν επίσης φυσικό ενισχυτικό ενέργειας, καθώς είναι γεμάτες με φυσικά σάκχαρα και υδατάνθρακες.

Παρέχουν μια γρήγορη και διατηρήσιμη πηγή ενέργειας και είναι ιδανικές πριν από μια προπόνηση ή ως ένα μεσημεριανό γρήγορο σνακ.

Η μπανάνα περιγράφεται ως το τέλειο ελιξίριο ενέργειας της φύσης που τροφοδοτεί το σώμα και το μυαλό.

Αποτελούν επίσης εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν την πέψη και ρυθμίζουν τις κινήσεις του εντέρου. Μπορούν να εξασφαλίσουν ότι το πεπτικό σύστημα λειτουργεί με αρμονία.

Οι μπανάνες περιέχουν βιταμίνη Β6, η οποία βοηθά το σώμα να παράγει νευροδιαβιβαστές που ρυθμίζουν τη διάθεση, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη.

Είναι τέλος σημαντική πηγή ηλεκτρολυτών. Οι ηλεκτρολύτες είναι μέταλλα απαραίτητα για την ενυδάτωση και τη σωστή λειτουργία των μυών.

Οι μπανάνες είναι μια φυσική πηγή αυτών των ζωτικών ενώσεων που τις καθιστούν ιδανική τροφή αποκατάστασης μετά από έντονη άσκηση ή έντονη εφίδρωση.

Σύμφωνα με το Good Food: «Οι μπανάνες είναι γεμάτες με πολύτιμα μικροθρεπτικά συστατικά, ειδικά κάλιο, το οποίο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ηλεκτρολύτες του οργανισμού. Το κάλιο βοηθά στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας καθώς και στην ισορροπία των υγρών, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης».

Πηγή: express.co.uk