Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι o κίνδυνος καρκίνου , διαβήτη και καρδιαγγειακών νοσημάτων αυξάνεται σημαντικά όταν ακολουθούμε ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές.
Υπάρχουν αρκετές τροφές οι οποίες ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, περιορίζοντας τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων .
Δείτε στη gallery που ακολουθεί 6 τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου.
Πηγή: mindbodygreen.com
Photo 1/7
Καρότα: Έρευνες αποδεικνύουν ότι η συχνή κατανάλωση καρότων, που είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, κάλιο και φαλκαρινόλη, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη, των πνευμόνων και του στομάχου.
Photo 2/7
Μούρα: Οι ανθοκυανίνες, οι φυσικές ενώσεις που περιέχονται στα μούρα, περιορίζουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και αποτρέπουν την ανάπτυξη ορισμένων τύπων καρκίνου.
Photo 3/7
Ξηροί καρποί: Η συχνή κατανάλωση συγκεκριμένων ξηρών καρπών, όπως είναι τα καρύδια Βραζιλίας μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου.
Photo 4/7
Ελαιόλαδο: Αρκετές μελέτες αναφέρουν ότι η υψηλή πρόσληψη ελαιολάδου μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου, των ωοθηκών και του προστάτη.
Photo 5/7
Εσπεριδοειδή: Η κατανάλωση εσπεριδοειδών μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνο του στομάχου, του ανώτερου αναπνευστικού και του πεπτικού συστήματος.
Photo 6/7
Ντομάτες: Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο περιορίζει την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών.
Photo 7/7
Λιπαρά ψάρια: Είναι πλούσια σε βιταμίνη D και ωμέγα – 3 λιπαρά οξέα, συστατικά που μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου.