Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά: Τα κεράσια είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ενώσεων. Επιβραδύνουν τη γήρανση και προλαμβάνουν τις χρόνιες παθήσεις, όπως οι καρδιοπάθειες, ο καρκίνος, το Αλτσχάιμερ, ο διαβήτης και η παχυσαρκία.
Photo 2/7
Προστατεύουν από τον διαβήτη: Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους βοηθούν τη συνολική υγεία, ειδικά όμως λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού τους δείκτη αποτελούν ασπίδα κατά του διαβήτη, καθώς σταθεροποιούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
Photo 3/7
Βοηθούν τον ύπνο: Αποτελούν μία από τις λιγοστές διατροφικές πηγές μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης. Μελέτη σε άνδρες και γυναίκες που έπασχαν από αϋπνία, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση χυμού κερασιών το πρωί και 1-2 ώρες πριν τον ύπνο, αύξησε τη διάρκεια του ύπνου κατά 1 ώρα και 24 λεπτά σε σύγκριση με εικονικό φάρμακο.
Photo 4/7
Ανακουφίζουν τους πόνους της αρθρίτιδας: Πολλές μελέτες υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση κερασιών είναι ωφέλιμη για τους πάσχοντες από οστεοαρθρίτιδα. Η τακτική κατανάλωση κερασιών ή χυμού κερασιών μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των πόνων της αρθρίτιδας.
Photo 5/7
Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ουρικής αρθρίτιδας: Μελέτη έδειξε ότι πάσχοντες από ουρική αρθρίτιδα που κατανάλωναν κεράσια για μόλις δύο μέρες, είδαν 35% βελτίωση στα συμπτώματα συγκριτικά με όσους δεν έτρωγαν κεράσια.
Photo 6/7
Μειώνουν τη χοληστερόλη: Η κατανάλωση χυμού κερασιών βοηθά στη μείωση της ολικής χοληστερόλης, συμπεριλαμβανομένης της LDL «κακής» χοληστερόλης. Για κάθε μείωση της χοληστερόλης της τάξης του 1% μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων κατά 2%.
Photo 7/7
Μειώνουν τους μυϊκούς πόνους μετά την άσκηση: Τα κεράσια κάνουν λιγότερο επίπονη την υψηλής έντασης άσκηση, προστατεύουν από την κυτταρική φθορά λόγω άσκησης και βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί επαγγελματίες αθλητές και όσοι κάνουν πρωταθλητισμό πίνουν χυμό από κεράσια.