ΔΙΑΤΡΟΦΗ

14 μύθοι και αλήθειες για το ελαιόλαδο

Η Ελένη Ψυχούλη αναζητά τα μυστικά του καλού ελαιόλαδου και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ποιότητά του όταν το αγοράζουμε. Οδηγός της σε αυτή την αναζήτηση ο Κώστας Αγριγιάννης, βιοκαλλιεργητής και παραγωγός ελαιολάδου στις Μηλιές Πηλίου.

14 μύθοι και αλήθειες για το ελαιόλαδο

Mια παλιά διαφήμιση μας είχε πείσει πως στην Ελλάδα ξέρουμε από καλό λάδι. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, στη χώρα που πλέον βγάζει ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα του πλανήτη, φαίνεται ότι ο καταναλωτής δεν είναι και τόσο ενημερωμένος, ψωνίζει στο κουτουρού ή εμπιστεύεται εντελώς λανθασμένα το λάδι του παππού/ξάδελφου/θείου από το χωριό, χωρίς να ρωτά τις λεπτομέρειες.

Ο Κώστας Αγριγιάννης μάς καθοδηγεί στον πλανήτη του ελαιόλαδου, για να ξέρουμε τι τρώμε και κυρίως τι θα ψωνίσουμε την επόμενη φορά που θα μας τελειώσει το λάδι. Το ελαιόλαδό του έχει βραβευτεί 12 φορές σε παγκόσμιους διαγωνισμούς και κατατάσσεται μέσα στα 20 καλύτερα ελαιόλαδα του πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr