Αλκοόλ και εγκυμοσύνη: Γιατί απαγορεύεται «δια ροπάλου»!
Η κατανάλωση αλκοόλ από τη γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ επικίνδυνη τόσο για την ίδια όσο και για το μωρό της.
Το αλκοόλ που καταναλώνει η γυναίκα, περνάει απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος και στη συνέχεια φτάνει στο έμβρυο στην ίδια ακριβώς συγκέντρωση με αυτή της μητέρας. Παράλληλα, το νευρικό σύστημα, το συκώτι και τα νεφρά του εμβρύου δεν είναι ακόμα τόσο αναπτυγμένα ώστε να μεταβολίσουν και να αποβάλλουν το αλκοόλ και έτσι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διαταραχών. Επίσης, το αλκοόλ δυσχεραίνει εκτός των άλλων, το μεταβολισμό και την απορρόφηση πολλών σημαντικών διατροφικών παραγόντων, όπως η βιταμίνη Α, το σύμπλεγμα βιταμινών Β, η Βιταμίνη C και D, η βιταμίνη Ε, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος.
Διαβάστε περισσότερα στο mothersblog.gr