ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τυρί και χοληστερίνη. Η απαγόρευση έχει τις εξαιρέσεις της

Αγαπημένη γεύση το τυρί, αλλά σχεδόν απαγορευτική για όσους έχουν υψηλές τιμές χοληστερίνης.

Τυρί και χοληστερίνη. Η απαγόρευση έχει τις εξαιρέσεις της

Αν το πρόβλημα είναι ελεγχόμενο, μία μικρή παρασπονδία μπορεί να επιτρέψουν οι γιατροί. Η εξαίρεση λοιπόν επιτρέπεται μόνο αν πρόκειται για τυρί που έχει χαμηλά λιπαρά.

Τα κίτρινα τυριά είναι πολύ πιο πυκνά και κατά συνέπεια και πιο λιπαρά σε σχέση με τα λευκά.

Για το λόγο αυτό τα λευκά τυριά είναι προτιμότερα. Ωστόσο, ακόμη και τα λευκά τυριά, όπως η φέτα, περιέχουν αρκετά λιπαρά.

Έτσι προτιμάτε τυριά χαμηλών λιπαρών, λευκά ή κίτρινα, με λιπαρά κάτω από 18%.

Τέτοιες επιλογές είναι τα άπαχα κίτρινα τυριά για τοστ, φέτα πιο χαμηλή σε λιπαρά, άπαχο ανθότυρο, κατίκι Δομοκού, τυριά τύπου cottage