Οι 8 καλύτερες πηγές μαγνησίου
Το μαγνήσιο είναι ένα από τα πιο υποτιμημένα θρεπτικά συστατικά, είναι όμως απαραίτητο για τον οργανισμό μας.
Το μαγνήσιο είναι ένα από τα πιο υποτιμημένα θρεπτικά συστατικά, είναι όμως απαραίτητο για τον οργανισμό μας.
Συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία κάθε ιστού στο σώμα μας, ενισχύει το ανοσοποιητικό, συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς και μπορεί ακόμη και να προλάβει ένα επικίνδυνο έμφραγμα.
Πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έδειξε ότι η επαρκής πρόσληψη μαγνησίου σε καθημερινή βάση μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη κατά 33%.
Αντίστοιχες μελέτες δείχνουν επίσης ότι το πολύτιμο μεταλλικό στοιχείο βοηθά στην καταπολέμηση της ημικρανίας και της κατάθλιψης.
Δείτε λοιπόν ποιες είναι οι 8 καλύτερες πηγές μαγνησίου στη διατροφή μας.
1. Σκουρόχρωμα φυλλώδη λαχανικά (π.χ. σπανάκι, λαχανίδα)
2. Σπόροι και ξηροί καρποί (π.χ. πασατέμπος, αμύγδαλα, ηλιόσποροι, λιναρόσπορος)
3. Ψάρι (π.χ. σκουμπρί, σολομός, τόνος)
4. Σόγια
5. Αβοκάντο
6. Μπανάνα
7. Μαύρη σοκολάτα
8. Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Διαβάστε επίσης:
Οι 5 κορυφαίες πηγές πρωτεΐνης – εκτός από το κρέας
Έξι τροφές πλούσιες σε ασβέστιο – εκτός από τα γαλακτοκομικά