Μελομακάρονα για δίαιτα! Συνταγή με λίγες θερμίδες
Δοκιμάστε να φτιάξετε τα μελομακάρονα που προτείνουν οιδιαιτολόγοι για όσους δε θέλουν να επιβαρυνθούν με πολλές θερμίδες, για τα άτομα με διαβήτη και γενικώς για όσους δεν θέλουν τη ζάχαρη στηζωή τους.
Βέβαια, όταν πρόκειται για άτομα με διαβήτη, θα πρέπει πρώτανα συμβουλευθούν το γιατρό τους και αν τους επιτρέψει τα μελομακάρονα της ζαχαρίνης, τότε μπορούν να ταδοκιμάσουν αλλά πάντα με μέτρο.
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
300 γρ. ελαιόλαδο , 30 γρ. ζαχαρίνησκόνη, 360 γρ. χυμό πορτοκάλι λίγο ξύσμα πορτοκαλιού , 1 κουταλ. του γλυκούσόδα , 2 κουταλ. του γλυκού μπέϊκιν μπάουντερ, 660 γρ. αλεύρι για όλες τιςχρήσεις, καρύδι τριμμένο και κανέλλα για πασπάλισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
20 γραμμ. ζαχαρίνη σκόνη, 220 γραμμ.νερό
Ρίχνουμε το λάδι, τη ζαχαρίνη, τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμασε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε λίγο.
Ανακατεύουμε το baking και τη σόδα σε λίγο αλεύρι και ταπροσθέτουμε στο μείγμα.
Βάζουμε λίγο – λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι λίγο, προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται, ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη και να πλάθεται εύκολα.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο κλασσικο σχήμα ή μικρότερα, και τα βάζουμε σε λαμαρίνα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 25 λεπτά. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζαχαρίνη γιαπερίπου μισή ώρα μέχρι να «δέσει».
Μελώνουμε τα μελομακάρονα βάζοντάς τα λίγα -λίγα στο ζεστό σιρόπι αφού όμως έχουν κρυώσει καλά.
Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλλα και τριμμένο καρύδι.