Μεσογειακή διατροφή για την πρόληψη της άνοιας, λένε οι Βρετανοί
Η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στρατηγική για τηνπρόληψη της άνοιας και του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με Βρετανούς ειδικούς, οι οποίοισε ανοικτή επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας της πατρίδας τους, τονίζουνότι πρέπει να πειστεί ο κόσμος να τρώει φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καρύδια,ψάρια και ελαιόλαδο.
Όπως επισημαίνουν, είναι πολλές οι μελέτες που υποστηρίζουνότι τη συγκεκριμένη άποψη, τονίζοντας παράλληλα ότι τα υπάρχοντα στοιχεία«υποδηλώνουν ισχυρά» ότι οι βελτιώσεις στον τρόπο ζωής θα ασκήσουν «πολύμεγαλύτερη επίδραση» στο αυξανόμενο «κύμα άνοιας» απ’ ό,τι τα φάρμακα.
Στους υπογράφοντες την επιστολή, που εστάλη με αφορμή τηΣύνοδο για την Άνοια των G8, συμπεριλαμβάνονται η δρ Κλαιρ Γκεράντα, πρώηνπρόεδρος του Βασιλικού Κολεγίου Γενικών Ιατρών (RCGP), και ο δρ ΝτέιβιντΧάσλαμ, πρόεδρος του βρετανικού Εθνικού Φόρουμ για την Παχυσαρκία (NOF).