Αναψυκτικά: Ο ρόλος του ανθρακικού στη γεύση
Νέα μελέτη πουδημοσιεύθηκε στο περιοδικό Gastroenterology έδειξε πως η προσθήκη διοξειδίουτου άνθρακα στα αναψυκτικά μεταβάλλει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστετη γλυκιά γεύση.
Νέα μελέτη πουδημοσιεύθηκε στο περιοδικό Gastroenterology έδειξε πως η προσθήκη διοξειδίουτου άνθρακα στα αναψυκτικά μεταβάλλει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστετη γλυκιά γεύση.
Στο πλαίσιο της μελέτης,η μαγνητική απεικόνιση του εγκεφάλου έδειξε ποιες περιοχές ενεργοποιούνται ότανκαταναλώνουμε κανονικά αναψυκτικά και αναψυκτικά διαίτης. Διαπίστωσαν πως τοανθρακικό εξαλείφει οποιαδήποτε διαφορά μπορεί να αντιληφθεί ο εγκέφαλός μας.
«Το αναψυκτικόαλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη γλυκιά γεύση», δήλωσε η CatiaSternini από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. «Είναι σαν να ξεγελά τον εγκέφαλο.»
«Έχει παλαιότερα αποδειχθεί ότι ο εγκέφαλοςαντιλαμβάνεται διαφορετικά τη ζάχαρη και τα τεχνητά γλυκαντικά στα αναψυκτικά, όμωςτο ανθρακικό είναι αυτό που δίνει την αίσθηση της απόλαυσης.»