Σε αυτές περιλαμβάνεται και η τακτική κατανάλωση του δημοφιλέστερου ροφήματος στον κόσμο, δηλαδή του καφέ .
Ο αγαπημένος καφές προσφέρει ενέργεια και άλλα πολυάριθμα οφέλη για την υγεία λόγω της περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικές ουσίες, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως ασπίδα απέναντι στον καρκίνο.
Δείτε τι δείχνουν οι έρευνες για τη συμβολή του καφέ στην πρόληψη του καρκίνου.
Πηγή: express.co.uk
Διαβάστε επίσης:
Η αντιοξειδωτική ουσία που «φρενάρει» την εξάπλωση του καρκίνου
Οι 6 αντικαρκινικές τροφές που πρέπει να υπάρχουν στην κουζίνα σας
Καφές: Σε ποια ποσότητα προλαμβάνει την απόφραξη των αρτηριών
Photo 1/4
Καρκίνος προστάτη: Η κατανάλωση 4-5 φλιτζανιών καφέ καθημερινά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στον προστάτη. Μελέτη του 2011 που παρακολούθησε 50.000 άνδρες για 20 χρόνια, ανακάλυψε ότι ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη ήταν μειωμένος κατά 20% εάν έπιναν καφέ.
Βρήκαν επίσης ότι ο καφές μείωνε τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του προστάτη κατά 60%.
Photo 2/4
Στοματοφαρυγγικός καρκίνος: Άνθρωποι που έπιναν τακτικά καφέ είχαν κατά 50% μειωμένες πιθανότητες θνησιμότητας από καρκίνο του στόματος και του φάρυγγα σε σχέση με άλλους που δεν κατανάλωναν ποτέ καφέ ή που κατανάλωναν περιστασιακά. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο καφές περιέχει ποικιλία από αντιοξειδωτικές ουσίες, πολυφαινόλες και άλλα βιολογικά ενεργά συστατικά που μπορεί ενδεχομένως να προστατεύουν από την ανάπτυξη ή την εξέλιξη του καρκίνου.
Photo 3/4
Καρκίνος ήπατος: Όσοι πίνουν δύο καφέδες την ημέρα κινδυνεύουν κατά 35% λιγότερο να αναπτύξουν ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα, τη συνηθέστερη μορφή καρκίνου του ήπατος, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου καφέ. Όσοι πίνουν ένα καφέ την ημέρα, έχουν 20% μικρότερο κίνδυνο, ενώ για όσους πίνουν πέντε καφέδες, ο κίνδυνος μειώνεται περίπου στο μισό.
Photo 4/4
Καρκίνος ενδομητρίου: Οι υπέρβαρες γυναίκες που πίνουν πάνω από τέσσερις καφέδες την ημέρα, έχουν 22% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ενδομητρίου, σε σχέση με όσες δεν πίνουν καφέ, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα. Όσες πίνουν δύο έως τρεις καφέδες καθημερινά, έχουν 7% μειωμένο κίνδυνο. Ο καφές πιστεύεται ότι δρα προστατευτικά, μειώνοντας τα επίπεδα οιστρογόνων και ινσουλίνης. Φάνηκε επίσης ότι η καφεΐνη παίζει ρόλο, αφού ο καφές χωρίς καφεΐνη δεν παρέχει κάποιο όφελος στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ εξετάστηκε και το τσάι αλλά δεν διαπιστώθηκε ανάλογη προστατευτική δράση.