Σίγουρα η υπέροχη γεύση της γλυκοπατάτας είναι ακαταμάχητη, μήπως όμως οι κάτοικοι της Λ. Αμερικής γνώριζαν κάτι παραπάνω για τα οφέλη της;
Γνωρίζατε για παράδειγμα ότι οι γλυκοπατάτες αποτελούν σπουδαία πηγή βιταμίνης Α ; Ή ότι εάν η μισή διατροφή σας αποτελείτο από λαχανικά, θα εξακολουθούσατε να παίρνετε αρκετά θρεπτικά συστατικά;
Δείτε κάποιους σημαντικούς λόγους για να εντάξετε τις γλυκοπατάτες στη διατροφή σας.
Πηγή: popsugar.com
Διαβάστε επίσης:
Τα 21 λαχανικά με τους λιγότερους υδατάνθρακες (εικόνες)
Πότε πρέπει να αποφεύγετε αυτά τα 8 υγιεινά λαχανικά (εικόνες)
Καρκίνος στα νεφρά: Δείτε ποιο είναι το λαχανικό που θα σας προστατεύσει
Photo 1/8
Δίνουν λίγες θερμίδες και έχουν φυσικά γλυκιά γεύση, άρα μπορείτε να τις καταναλώνετε τακτικά χωρίς ενοχές.
Photo 2/8
Ξεχάστε τα πορτοκάλια: Μία γλυκοπατάτα περιέχει το 35% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης βιταμίνης C, η οποία βοηθά στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος, καθώς και των τραυμάτων του δέρματος, των οστών και των δοντιών.
Photo 3/8
Επειδή είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, σας χορταίνουν, ενώ παράλληλα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων παθήσεων, όπως ο διαβήτης και οι καρδιοπάθειες.
Photo 4/8
Μια μεσαίου μεγέθους γλυκοπατάτα περιέχει πάνω από την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης Α, η οποία παίζει ρόλο στο ανοσοποιητικό, την ανάπτυξη των κυττάρων, την υγεία των ματιών και του δέρματος, καθώς και στην πρόληψη των προβλημάτων της καρδιάς, των πνευμόνων και των νεφρών.
Photo 5/8
Ο χαμηλός ως μέτριος γλυκαιμικός δείκτης της βραστής ή μαγειρεμένης στον ατμό γλυκοπατάτας, συμβάλλει στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα με αποτέλεσμα να μην έχετε λιγούρες και να αποτρέπεται ο κίνδυνος διαβήτη και αύξησης του βάρους σας.
Photo 6/8
Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα πολυφαινόλες και βιταμίνη C. Αυτά τα συστατικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου και της γήρανσης του οργανισμού.
Photo 7/8
Έχετε ακούσει ότι αν βάλετε φέτες από γλυκοπατάτα κάτω από τα μάτια σας θα μειωθεί το πρήξιμο; Ο λόγος είναι ότι οι γλυκοπατάτες με έντονο μωβ χρώμα έχουν σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Photo 8/8
Οι γλυκοπατάτες έχουν περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες, γεγονός που συμβάλλει στην πρόληψη του εγκεφαλικού, την καλύτερη πέψη και την πρόληψη των μυϊκών κραμπών.