Η χρήση αντηλιακού και καπέλου είναι τα δύο βασικά μέτρα πρόληψης των ηλιακών εγκαυμάτων και αποφυγής των γηραντικών επιπτώσεων της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία.
Εκτός από τα παραπάνω, οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι τις μέρες με έντονη ηλιακή ακτινοβολία είναι σημαντικό η διατροφή σας να περιέχει πλούσιες σε αντιοξειδωτικά τροφές.
Στα τρόφιμα που μπορεί να προστατεύσουν το δέρμα συμπεριλαμβάνονται η λαχανίδα, η κόκκινη πιπεριά, το μαρούλι, το σπανάκι και το γλυκό καλαμπόκι.
Τα τρόφιμα αυτά είναι πλούσια σε ένα ή περισσότερα από τα εξής θρεπτικά συστατικά: