Η κατανάλωση αβοκάντο έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε θρεπτικά συστατικά.
Το εξωτικό φρούτο περιέχει τουλάχιστον 20 βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά.
Είναι επίσης εξαιρετικά πλούσιο σε καλά λιπαρά, σε αντίθεση με άλλα φρούτα που είναι πηγές υδατανθράκων.
Έρευνες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση αβοκάντο, μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, οι οποίες αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως.
Το αβοκάντο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές συνταγές.
Δείτε τρία καρδιοπροστατευτικά οφέλη που έχει η κατανάλωσή του: