Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο διαγιγνώσκονται με καρκίνο.
Αν και αποτελεί πολυπαραγοντική νόσο, η διατροφή θεωρείται καθοριστικός παράγοντας εμφάνισης και έκβασης του καρκίνου.
Πληθώρα τροφίμων περιέχουν εξαιρετικούς συνδυασμούς βιταμινών, ανόργανων στοιχείων και φυτοχημικών ενώσεων, που δρουν σε συνέργεια, επιδρώντας προστατευτικά στο μεταβολισμό των κυττάρων και αποτρέποντας την εμφάνιση καρκίνου.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι το αυξημένο πέρα από τα φυσιολογικά επίπεδα βάρος και η παχυσαρκία σχετίζονται με την ανάπτυξη κάποιων μορφών καρκίνου.
Δείτε στις παρακάτω εικόνες τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου: