ΥΓΕΙΑ

Ποια θαλασσινά επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη;

Τι είδους ψάρια  μπορεί να τρώει η έγκυος;

Ποια θαλασσινά επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη;

Τα ψάρια είναι σημαντικές πηγές θρεπτικών συστατικών γι΄αυτό και θα πρέπει να γίνεται κατανάλωση τουλάχιστον δύο μερίδων ψαριού την εβδομάδα, εκ των οποίων η μια να περιλαμβάνει ψάρι με πολλά λιπαρά.

Αποτελούν μία εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης που είναι απαραίτητη για την ομαλή ανάπτυξη ιστών, όπως η μήτρα και ο πλακούντας, καθώς και για την ανάπτυξη του εμβρύου.

Επιπλέον, τα ψάρια παρέχουν ψευδάργυρο που συμμετέχει σε πληθώρα αντιδράσεων του μεταβολισμού και στη σύνθεση του DNA. Ακόμη, τα ψάρια είναι μία πολύ καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων που φαίνεται να επιδρούν θετικά στην όραση, τη νοημοσύνη, τη νευρική λειτουργία και το ανοσοποιητικό σύστημα του εμβρύου καθώς επίσης είναι ευεργετικά και για τη μητέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr