Μετά από ένα μεγάλο τραπέζι, όπως συμβαίνει παραδοσιακά το Πάσχα, είναι αναμενόμενο να περισσέψει φαγητό για την επόμενη ή και τη μεθεπόμενη μέρα.
Αποθηκεύοντας το φαγητό στο ψυγείο θα έχετε έτοιμα αρκετά από τα επόμενα γεύματά σας, γλιτώνοντας έτσι κόπο αλλά και χρήματα.
Γνωρίζετε όμως πώς να χειριστείτε σωστά τα αποφάγια για να αποφύγετε τα δυσάρεστα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης;
Ορισμένες τροφές, όπως το κρέας, το ρύζι και οι πατάτες, πρέπει να αποθηκεύονται και να ξαναζεσταίνονται με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να αποφευχθεί η ανάπτυξη επικίνδυνων βακτηρίων που θα προκαλέσουν δηλητηρίαση.
Το Good Housekeeping Institute (GHI) δημιούργησε έναν νέο οδηγό ώστε να βοηθήσει τους καταναλωτές να χειρίζονται σωστά το φαγητό τους και να αποφύγουν τις δηλητηριάσεις.
Στην παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε αναλυτικά πώς μπορείτε να χειρίζεστε με ασφάλεια τα διάφορα είδη τροφίμων, από το κοτόπουλο και τα κόκκινο κρέας μέχρι το ρύζι.