ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Πέντε υποψήφια φάρμακα σε φάση Ι & ΙΙ από την Bayer

Στοχευμένη σε σημαντικές επενδύσεις βρίσκεται τον τελευταίο καιρό η φαρμακευτική Bayer, με την ανάπτυξη πέντε πολλά υποσχόμενων υποψήφιων φαρμάκων στους τομείς της ογκολογίας, της καρδιολογίας και της υγείας των γυναικών, τα οποία είναι σήμερα σε κλινική έρευνα φάσης Ι και ΙΙ.
Πέντε υποψήφια φάρμακα σε φάση Ι & ΙΙ από την Bayer

Στοχευμένη σε σημαντικές επενδύσεις βρίσκεται τον τελευταίο καιρό η φαρμακευτική Bayer, με την ανάπτυξη πέντε πολλά υποσχόμενων υποψήφιων φαρμάκων στους τομείς της ογκολογίας, της καρδιολογίας και της υγείας των γυναικών, τα οποία είναι σήμερα σε κλινική έρευνα φάσης Ι και ΙΙ.

Η εταιρεία μάλιστα, σχεδιάζει να προχωρήσει αυτά τα πέντε καινοτόμα μόρια σε Κλινικές Μελέτες φάσης ΙΙΙ μέχρι το 2015. Παράλληλα τα τελευταία πέντε χρόνια, η Bayer – η οποία δραστηριοποιείται στην παγκόσμια φαρμακευτική αγορά εδώ και 150 χρόνια- εμπλούτισε το χαρτοφυλάκιό της με πέντε νέα καινοτόμα φαρμακευτικών προϊόντων.

Πρόκειται για σκευάσματα που αφορούν στην πρόληψη και θεραπεία της θρομβοεμβολής, για διάφορους τύπους καρκίνου, για την πνευμονική υπέρταση και για τις διαταραχές της ωχράς κηλίδας. Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, σχεδιάζει να επεκτείνει την έρευνα των εν λόγω σκευασμάτων με ένα ευρύ φάσμα μελετών είτε για νέες ενδείξεις είτε για να απαντήσει σε ερωτήματα της ιατρικής κοινότητας για ειδικές ομάδες ασθενών.Συγκεκριμένα, το νέο αντιπηκτικό σκεύασμα της Bayer έχει εγκριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο για πέντε ενδείξεις και επιτρέπει στους γιατρούς να θεραπεύσουν ένα ευρύ φάσμα ασθενών που πάσχουν από φλεβική και αρτηριακή θρομβοεμβολή, καθιστώντας το, το μοναδικό νεότερο από του στόματος αντιπηκτικό με τόσες πολλές ενδείξεις.

Στον τομέα της ογκολογίας έλαβαν έγκριση δύο καινοτόμα φαρμακευτικά σκευάσματα. Το πρώτο έναντι του μεταστατικού καρκίνου του παχέος εντέρου που είναι ανθεκτικός στις τυπικές θεραπείες και το δεύτερο είναι το πρώτο στην κατηγορία των εκπομπών σωματιδίων και ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των μεταστάσεων στα οστά σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη.

Όσον αφορά στον τομέα της πνευμονικής υπέρτασης, η Bayer καινοτομεί με μια νέα, ειδική προσέγγιση για τη θεραπεία διαφόρων τύπων πνευμονικής υπέρτασης , όπως της Χρόνιας Θρομβοεμβολικής Πνευμονικής Υπέρτασης, που μέχρι σήμερα αντιμετωπιζόταν μόνο χειρουργικά.

Τέλος, εισήλθε στο χώρο της οφθαλμολογίας με ένα νέο προϊόν για τη θεραπεία της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας υγρού τύπου και των διαταραχών της όρασης λόγω οιδήματος της ωχράς κηλίδας που οφείλεται σε απόφραξη της κεντρικής φλέβας του αμφιβληστροειδούς.

O Πορτογάλος Dr. Joao Barroca, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Bayer Hellas αναφέρει σχετικά: «Η Bayer έχει ως αποστολή να συμβάλλει καθημερινά στη βελτίωση της ζωής μας, διαθέτοντας καινοτόμες θεραπευτικές αγωγές, προϊόντα και υπηρεσίες που αναπτύσσει στους τομείς Healthcare, CropScience, και MaterialScience, κάνοντας πραγματικότητα το όραμά της «Επιστήμη Για Μία Καλύτερη Ζωή».

Ως κοινωνικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης ενεργεί με γνώμονα τις αξίες της Hγεσία, Ακεραιότητα, Ευελιξία και Αποδοτικότητα, ενώ έχει μακρά ιστορία στην εταιρική κοινωνική ευθύνη. Τόσο η εταιρία όσο και οι εργαζόμενοί της τιμούν και στέκονται αρωγοί στην τοπική κοινωνία που ζουν και δραστηριοποιούνται».Για την οικογένεια της Bayer αποτελεί πλέον παράδοση η ενίσχυση κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων και αδύνατων συνανθρώπων μας. Εδώ και δύο χρόνια υποστηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών, δωρίζοντας είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα), είδη προσωπικής υγιεινής και ρούχα και ανακουφίζοντας έτσι συνανθρώπους μας που στερούνται βασικών αγαθών, με στόχο την ουσιαστική στήριξη και βοήθεια σε κάθε οικογένεια, ώστε να μπορέσει να αναβαθμίσει ποιοτικά τη ζωή της. Με αυτή την πρωτοβουλία εξυπηρετούνται σε μηνιαία βάση τουλάχιστον 100 οικογένειες που χρίζουν βοήθειας και ωφελούνται εκατοντάδες συνάνθρωποί μας, που διαμένουν στην Αττική και έχουν πρόσβαση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών.

Κατά το 2013, ο Όμιλος απασχόλησε περίπου 113.200 ανθρώπους και είχε πωλήσεις της τάξεως των 40,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι επενδύσεις ανήλθαν σε € 2,2 δις ενώ οι δαπάνες για R&D σε € 3,2 δις.