Επιτραπέζια ελιά: Αναζητώντας την καινοτομία, ανακαλύπτοντας νέες τάσεις - Ένα ενδιαφέρον συνέδριο
Ανανεώθηκε:
Ένα ενδιαφέρον συνέδριο για την ελιά, τον διατροφικό αυτό θησαυρό αλλά και την καινοτομία της, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το διήμερο 24 – 26 Μαΐου 2018 στις εγκαταστάσεις του Perrotis College, στο campus της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
Πρόκειται για το 1ο Διεθνές Συνέδριο του Κέντρου Ελιάς «Κρίνος» - Perrotis College, με τίτλο: «Επιτραπέζια ελιά: αναζητώντας την καινοτομία – ανακαλύπτοντας νέες τάσεις».
Στις εργασίες θα συμμετάσχουν σημαντικοί ομιλητές από όλο τον κόσμο και ειδικοί στον κλάδο της ελιάς τόσο από τον ακαδημαϊκό, όσο και από τον επιχειρηματικό τομέα. Θα προχωρήσουν σε σημαντικές ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες καινοτομίες και τις μελλοντικές τάσεις για την επιτραπέζια ελιά σε παγκόσμιο επίπεδο. Αγρότες, επιστήμονες και επιχειρηματίες, που αντιπροσωπεύουν κάθε στάδιο της παραγωγής επιτραπέζιας ελιάς, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις αλλά και να μάθουν από τους ειδικούς.
Οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου θα επικεντρωθούν: στην πρακτική παραγωγής και διαχείρισης της επιτραπέζιας ελιάς, την επεξεργασία, τη διατροφή και τις παγκόσμιες αγορές. Το συνέδριο του Μαΐου θα είναι το πρώτο σε μια σειρά διετών διοργανώσεων, τα οποία θα καλύψουν επιλεγμένα θέματα που σχετίζονται με την ελιά, όπως: αγορές, προϊόντα, τεχνολογίες και πρακτικές.
Σύμφωνα με την 1η Ανακοίνωση του Διεθνούς Συνεδρίου, «όλες οι προτάσεις –είτε προφορικές, είτε με τη μορφή poster- θα αξιολογηθούν από τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής. Περιλήψεις 200-300 λέξεων θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 20 Φεβρουαρίου 2018 για αρχική αξιολόγηση. Οι εισηγητές, των οποίων οι προτάσεις γίνονται αποδεκτές, θα ενημερωθούν για την υποβολή της εργασίας 5-6 σελίδων το αργότερο στις 15 Απριλίου 2018. Οι εισηγήσεις θα δημοσιευθούν σε τόμο με ISBN των εκδόσεων ΚΡΙΝΟΣ OLIVE CENTER».
Την Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Συνεδρίου αποτελούν οι:
- Αλέξανδρος Γεωργιάδης, Πρόεδρος της KRINOS Foods, Canada
- Νέλος Γεωργούδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών Τυποποιητών Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ)
- Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, Academic Dean του Perrotis College
- Dr. Manuel Brenes Balbuena, Ερευνητής του Τμήματος Βιοτεχνολογίας Τροφίμων του INSTITUTO de la GRASA, Ισπανία
- Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης, Επικεφαλής του Τμήματος Διαχείρισης Αγρο-περιβαλλοντικών Συστημάτων και διευθυντής του Κέντρου Ελιάς «Κρίνος», του Perrotis College.
Διαβάστε επίσης:
Η υψηλή θρεπτική αξία της νόστιμης ελιάς
Οι αντιδιαβητικές ιδιότητες της ελιάς